No niin, nyt ollaan jo tukevasti tämän vuoden puolella ja hyvin pyyhkii. Ainakin osittain. Milon polvi on nyt tavallaan terveiden kirjoissa, mutta edelleen se välillä pomppii sillä, tiedä mistä syystä.. Agility aloitettiin tässä kuussa ja kivasti on menny, on ollut tosi kiva treenata Miluskan kanssa vaikka nyt taas eilen ekaa kertaa se oli vähän muissa maailmoissa eikä ollu niin kiinnostunu treenaamisesta. Rimakauhu on tullut takaisin, yhden hypyn hyppytekniikassa ei menny edes 35cm, vauhdin kanssa lelulla villittynä meni parin kiellon jälkeen 45cm. Not cool at all!! Ilmottaudun nyt kuitenkin kevään treeneihin, kouluttajien ryhmään. Sitä vetää Anne Savioja ja mennään sinne sitten mineinä/medeinä.

Tänään olin Silvia Trkmanin temppukurssilla kuunteluoppilaana. Opiskeltiin kaikenlaista naksutinkoulutuksesta ja temppuja. Hirveä into iski heti päästä treenaa Milon kanssa ja niinpä äskettäin aloitettiinkin ensimmäinen temppu. Milo on kyllä niin näppärä koulutettava naksun kanssa, tosi hauskaa opettaa uusia juttuja!

Laitoin lokakuussa listaa Milon opeteltavista jutuista ja nyt tilanne on tämä:

Opetettavaa:
-seuraamisen keston pidentäminen ja käsi alhaalla kävely = käsi alhaalla toimii jo välillä, keston pidentäminen aiheuttaa asennon leviämisen..
-noutokapula = joo ei..
-tokohyppy = joo ei koska Milo ei suostu hyppäämään tätä lähellekään sillä korkeudella mitä pitäisi
-esteen kierto = joo onnistuu!
-estettä vinosta kulmasta lähestyminen ja itsenäinen suoritus 180 asteen käännöksellä (vaikea selittää) = onnistuu! Käskyä ei vielä ole.
-eteenlähetys hypyillä = ei olla treenattu, mutta varmaan menee
-täyskäännös seuratessa = paranee koko ajan, mutta edelleen tulee vähän jäljessä
-kepit 2x2 menetelmällä =tehty ja aloitettu jo uudelleenkin, koska ekalla kiekalla ei treenatut kaikkia lähestymiskulmia. Milo kuitenkin osaa siis jo pujotella.
-putkien sokeat kulmat = ei vielä onnistu

Sitten uudet temput:
- etuosakäännös (etuosa pysyy kohteessa kun takaosa kiertää sen ympäri), tätä harjoiteltu jo ja osaa jo vähän liikkua
- vatiin meno, osaa jo
- takajaloilla istumisesta seisomaan ja takaisin istumaan, osaa nyt istua takajaloilla
- käsien läpi hyppy, osaa hypätä läpi apuohjaajaa käyttäen
- jalkojen yli hyppely, tää on jo Milolle tosi haastava, saas nähdä tuleeko mitään!!

Mä olen vähän haaveillu nyt uudesta pennusta edelleen, alustavasti odottelen pentua yhdestä kiinnostavasta yhdistelmästä, mutta luultavimmin jään tyhjin käsin. Hullua tää koiratouhu!!