Ollaan oltu nyt ahkeria Maisan kanssa. Viime viikon viikonloppuna perjantaina käytiin Kaarinan ja Karkin kanssa treenaamassa hakua Espoossa, hienosti meni ne treenit. Lisäksi vähän tokoiltiin siinä yhdessä. Tehtiin seuraamista, paikallaoloa istuen, maahanmenoja, luoksetuloa ja sivulle tuloa. Lauantaina Henna tuli kyläilemään, käytiin Sipoon metsässä lenkillä, myös Johanna ja Kiira tuli sinne. Sitten mentiin Mellunkylään tokoilemaan. Maisa oli jo tosin aika puhki, että ei oikein hommat menny niin ku normaalisti. Tehtiin seuraamista, sivulle tuloa, maahanmenoa, eteenlähetystä, luoksetuloa ja ruutua. Yritettiin myös kapulan kantamista, mutta ei onnistunut vielä tällä erää ja sillä vireellä. Sunnuntaina oli vielä hakutreenit, jotka meni hyvin. Maisa tekee kyllä kovasti töitä metsällä ja on tosi motivoitunut. 

Nyt viikonloppuna oltiin lauantaina hakumetsällä ja sunnuntaina Tiinan ja Villin kanssa metsällä. Milo oli sunnuntaina hyppytekniikkapäivällä. Aloitetaan hausta. Tehtiin Maisalle eka niin, että se näki kun ukko meni metsään piiloon. Ei Maisa tosin tainnu katsella kauheasti, mutta hyvin löysi silti ukon. Toka ja kolmas oli sitten valmiina, tokan löysi helposti, kolmatta sitten etsi silleen, että jouduin huutaa pois. Maisa ei tosin suostunut tulemaan vaan rupesi sitten juoksemaan syvemmälle ja löysi ukon. Neljäs tehtiin haamulla, mutta Maisa rupesi jotenkin itse ratkomaan ukon piiloutumista haamun jälkeen liian tehokkaasti ja ajautu liikkumisen kannalta huonoon paikkaan. Hetken pohtimisen jälkeen löysi reitin ja ukon. Viides ja vika piti olla tosi helppo, Maisa näkee ku ukko menee suoraa 50m ja menee kyykkyyn, mutta ensin Maisa lähetettäessä juoksi 20m ja tuli takaisin, ei kuitenkaan antanut kiinni ja sitten lähti juoksemaan syvemmälle metsään ja pienen etsinnän jälkeen löysi ukon. Itse oisin toivonut vähän toisenlaista menestystä, mutta enempää ei viitsiny enää ottaa. Ens kerralla pitäis jotenki keksiä miten saisi Maisan maalimiehelle ilman, että se joutuis niin paljon tekemään töitä... Ideoita?

Sunnuntaina oltiin Siuntiossa Vapun jatkohyppispäivällä Milon kanssa. Ekana tehtiin laukanvaihtoharjoitusta eli ensin esteen meni vinosti vasempaan ja sitten oikeaan, tässä ei ollut kummempia ongelmia. Sitten tehtiin taipumista hieman motivoimammassa muodossa. Oikealle kääntyminen meni hyvin ja tehtiin useampi hieno toisto. Vasemmalle ei sitten mennykään melkeen ollenkaan... Oltiin vielä ahneita ja saatiin tapettua Milon motivaatio. Vasemmalle kääntyessä Milo joutuu käyttämään leikattua takajalkaansa ponnistavana jalkana.. Oiskohan tässä syy. Vikana tehtiin suoraa jossa oli 3 estettä muistaakseni 12 jalan välillä. Keskimmäistä nostettiin sitten ylös-alas. Mentiin 50cm ja sitten tultiin alas. Milolla oli ongelmia hypätä suoraa, se kiemurteli ku käärme suoralla. Jokunen hyppy meni suoraakin, mutta ongelmia oli.. Patricia ja Vappu veikkasi, että Milon hallitsematon ponnistus voi olla koordinaatiokysymys tai sitten sillä ei ole tukilihakset riittävästi mukana töissä (tai ne eivät ole riittävän vahvat). Eli jaloissa on paljon voimaa, joka ei koordinoidu oikein. Tämä saattaisi selittää miksi Milo ei rengastakaan halua hypätä jos se ei tiedä minne sen hyppy ajautuu. Jos näin on niin Milo on äärimmäisen fiksu ja ajatteleva koira eikä yritä satuttaa itseään.

Tänää oltii ekaa kertaa tokoa treenaa häiriön alla meidän agiseuralaisten kanssa Kivikossa. Maisan kanssa ei voinu heti tehdä mitään kun se flippasi ihan totaalisesti muista koirista. Ensin vaan istuskeltiin reunalla ja otettiin kontaktia pikku hiljaa. Sitten yhtäkkiä tapahtu jotain homma alko toimimaan. Tehtiin seuraamista, sivulle tuloa, istumista, maahanmenoa, kapulan pitoa ja nostoa sekä lopuksi eteenlähetystä. Nyt taas pari päivää lepoa ja viikonloppuna hakua ainaski.