Oltiin Maisan kanssa kuun vika vkl Loviisassa pk-leirillä hakua opettelemassa. Leirin järjesti Working Malinois Club ja hakua opetti Pia Pursiainen. Maisa oli varmasti leirin säälittävin ja pienin otus, mutta keräsi paljon faneja, ehkä juuri tällä ominaisuudella :) Maisa käyttäytyi ihan siedettävästi leirillä, ei tarvinnu hävetä :) Perjantaina ei tehty vielä mitään. Lauantaina meni lounaan yli ennen kun Maisan vuoro oli. Olin etukäteen laittanut viestiä Pialle meidän ongelmista ja treenikuvioista ja Pia oli suunnitellut meille hajuhakua. Maisalle laitettiin 4 ukkoa yksi kerrallaan piiloon, hyvin peitettynä. Maalimiehen yläpuolelle laitettiin nauha roikkumaan ja mun piti Maisa liinassa lähteä kulkemaan kohti piiloa metsästäen nauhan mukana liikkuvia "saippuakuplia", eli suht suoraa mentiin, mutta hieman kierreltiin piilolle. Ideana oli, että Maisa saisi maalimiehen hajun, sitä kehuttaisiin ja sitten vietäisiin vähän takasinpäin ja lähetettäisiin maalimiehelle. Maisa ei myötätuuleen mennessä saanut ollenkaan hajusta kiinni, saatika ymmärtänyt mitään maalimiehen päälle kun se oli peitettynä! Omissa treeneissä maalimiehet on aina ollu enemmän tai vähemmän näkyvillä ja tämäkö sotki Maisan kuviot. Pian analyysi ekan harjoituksen jälkeen oli, että etenkin vastatuuleen mennessä Maisa käyttää tosi hyvin nenää kaukaa, mutta ollessaan metrin etäisyydellä maalimiehestä lakkaa nenän käyttö ja se etsii silmillä. Sitten kun ei silmillä löydy niin se hämmästyy eikä löydä enää. Hakee vaan silmillä esim. kivien päältä tai nousee takajaloilleen. Näitä treenejä tehtiin sitten sekä la ja su, ymmärsin idean ja Maisan nenäkin parani koko ajan.

Kotona tutustuin lisää tähän hajuhakuun, kävin ostamassa pressun ja maastokankaan sekä kasan pyykkipoikia johon kiinnitin muovinauhaa. Radiopuhelimet vielä tarttis.. Omissa treeneissä tehtiin sitten tällä menetelmällä viime su kanssa ja hyvin meni. Treeniporukka ja kouluttaja tosin teilasi systeemin.. Otin Piaan ja Päivi Nietosvaaraan yhteyttä asian tiimoilta ja kyselin kysymyksiä, mitkä mulle esitettiin.  Sain hyviä vastauksia ja oon vakuuttunut nyt tästä koulutusmuodosta. Jos treeniporukka ei kestä niin sitten vaihtuu porukka..

Tokoa ollaan tehty nyt vähän, mutta jotenki tuntuu, että Maisalla on joku angsti nyt päällä, oon keskittyny nyt enemmän naksuttelemaan jotain turhaa kuten kiertämistä ja kosketusalustaa (se ei tosin ole turha tulevaisuudessa). Lisäksi harjotellaan lelujen palauttamista ja kapulan nostoa, kuljetusta ja pitoa. Milon kanssa agissa tehdään edelleen lähinnä hyppytekniikkaa, kaarta ja perussarjaa viime kerralla. Lisäks korkeusharjoitusta joka sujuu hyvin vaihtelevasti.. Tarvis aina avustajan lelun kanssa vaan. Nyt ehkä saadaankiin kun Maria ja Taika innostu jakamaan vuoron mun kanssa.