Oltiin eilen sporttikoirahallin vuorolla ihan kahdestaan Maisan kanssa. Treenailtiin vähän kaikenlaista ja liikaakin, mutta ei taas malttanu lopettaa. Alotettiin putkitreenillä mitä nyt ei kauheesti tarvii treenata, sillä mutkaputketkin tosissaa menee ihan ku vettä vaan ilman suurempaa siihen totuttamista asteittain tms. Sitten vähän kontin ottoa, seuraamista ja siinä yritin ottaa kättä taas ajoittain pois Maisan suusta. Häiritsee kyllä tää tapa opettaa toi seuraaminen, oon niin vakuuttunut, että tää menee vielä plörinäksi kun houkuttelusta yritän päästä eroon.. Mutta jotenkin ne muutkin on siinä onnistunut ja saanu hienoa seuraamista aikaseks!

Viikonlopun Tommy Wirenin luennolta oppia saatuani treenattiin paikalla makua erilaisten häiriöiden alla, palkkasin tiheästi, mutta samalla "zumbasin" Maisan edessä namien ja raajojeni kanssa. Muutaman kerran Maisa nousi, mutta kun jähmetyin siitä niin nopeasti painui takasin maahan, jonka jälkeen heti heiluminen ja palkkaaminen jatkui. Tommy siis painoitti vahvasti, että ensin pitää olla ärsykekontrolli ja siedättäminen kunnossa ennen kuin pidennetään matkaa ja palkkausväliä. Näistä kumpikaan ei ollut meillä kohdillaan vielä.

Sen jälkeen vuorossa oli kapuloiden nostelua ja pitoa, ensin puinen, sitten muovinen ja lopuksi metallinen, jonka sain vihdoin ostettua messarista. Kaikki sujui hyvin vaikka lisää pitää treenata tässä nimenomaa sitä irrottamisen ärsykekontrollia. Eli irti ei päästetä ennen kuin toisin sanotaan vaikka mun kädet oliskin kapulassa kiinni. Nopeasti tämäkin homma kyllä etenee.

Lisäksi treenattiin ainakin tolpan kiertoa, sivulle tuloa, näyttelytreeniä ja leikkimistä. Maisa on aika hyvin ruvennu palauttamaan leluja mulle, oon tosi tyytyväinen. Kotona treenataan takajaloilla kosketusalustaa. Oon laittanut sen kirjan päälle, jotta takajalkojen sijainnin hahmottaminen helpottuisi näin alkuun. Ihan kivasti on lähtenyt harjoittelu käyntiin. Nyt jo vaadin, että on molemmat jalat alustalla.