Maisalla nyt siis viime sunnuntaina tosissaan alkoi juoksut, mutta koska Maisa ei ole mitenkään omituinen niin päästään jatkaa treenejä ilman taukoja. Milon ja Maisan kesken juoksut menee hyvin, Milo välillä yrittää astua Maisaa, mutta Maisa kyllä sitten antaa kyytiä Milolle. Ja niille, jotka ei tiedä/muista niin Milo on leikattu :) Alkuun Milo ei ollut edes kiinnostunut Maisasta, mutta nyt vähän jo. Mitään erottamista ei ole tarvinnut tehdä eikä asiasta ole kummoisempaa stressiä tullut. Juoksuhousuja Maisa pitää ihan kiltisti kun parin ekan päivän jälkeen kyllästyin kun joka paikassa oli veritahroja..

Mutta asiaan, torstaina mentiin siis hakutreeneihin taas, ekaa kertaa metsään. Välillä lunta ei ollut ollenkaan ja välillä yli polven. Tästä syystä ja pitkistä etäisyyksistä (hyvät piilot lähet 50m:ssä) tein treenit alkuperäisen tavan mukaan eli lähettämällä vaan ukolle ilman liinaa/nenää. Lisäksi paikalla ei ollut tuulta yhtään niin ei olisi hajuhaku kovin helpolla onnistunutkaan. Tehtiin neljä pistoa. Eka onnistui ihan hyvin vaikka Maisa kävi aluksi yhden kallion päällä tähystämässä hetkellisesti. Tokalla juoksi ensin yhdelle toiselle läheiselle piilolle missä moni oli jo ollut ja sitten sieltä omalle maalimiehelleen. Kolmannella meni kohtuu suoraa muistaakseni. Neljännellä taas menikin sitten vähän hankalammin, Maisa kävi eka yhdellä hyvin paljon käytetyllä piilolla ja sitten kun korjasin sen linjaa vähän ronskimmin niin Maisa otti sen turhan kirjaimellisesti ja juoksi taas liikaa viinoon. Kolmannella menin reippaasti lähemmäksi ja sitten Maisa juoksikin suoraa maalimiehelle osoittamaani suuntaan, jes! Alkoi olemaan aika puhki sen jälkeen, koska hangessa tarpominen oli aika raskasta Maisan lyhyille jaloille.

Muutoin ollaan nyt tokoiltu sisällä kotona, seuraaminen edistyy pikku hiljaa. Liikkeestä maahan menoa ollaan nyt harjoiteltu myös koska se tökkii. Luoksetulo ja paikallamakuu menee hyvin. Tosin paikallaan ei kyllä ole ollut vieläkään pitkiä aikoja kun keskityn enemmän häiriöön vieläkin.

Kävin myös ekaa kertaa juoksemassa koirien kanssa, aiemmin olen vaan hyvin lyhyitä pätkiä harjoitellut sitä Maisan kanssa, lähinnä ettei purisi ja hyppisi koko ajan. Juostiin reilu 6km, aikaa varmaan tunti ja päälle lämmittely ja jäähdyttely kävellen. Hyvin meni ja Maikki oli aika innoissaan hommasta :) Ehkä mä vihdoin saan itselleni canicross-koiran! Välillä veti hienosti, mutta vaikkei vetäny niin pysyi tiukalla liinalla edessä koko ajan ellen muuta käskeny. Huomenna kokeillaan varmaan pyöräilyä sitten jos vaan saan kaverin apuun kuskaamaan Miloa. Ja pyöräilyä myös sen takia etten pysty nyt kunnolla kävelemään juoksemisen takia, iski vissiin plantaarifaskiitti liian rajusta aloituksesta :( Lihaksetkin on edelleen kipeät vaikka juoksemisesta jo 4 päivää, paska kunto... Tosin en ole juossu varmaan vuoteen, olisi pitänyt pikkasen ajatella ennenkuin juoksi noin pitkään vaikka helppoa se oli.