Aloitetaan Milosta. Tassuhaava tosissaan levisi, tulehtu ja alko uudet hoidot. Viikon päästä siitä oli kontrolli jolloin todettiin, että se on edelleen tulehtunut. Ja taas uudet hoidot ja uusi antibiootti entisen päälle. Nyt olen käyttänyt Milon haavanhoitoihin n. 1h päivässä, puoli tuntia kerrallaan vähintään. Tuloksia alkaa tulemaan, haava on aivan erinäköinen kuin viikko sitten! Ei se vielä lähelläkään ole umpeutunutta, mutta tulehdus alkaa laantumaan. Jee jee :) Milon agi- ja rally-tokokausi (joo menin ilmottautumaan myös sellaiseen kun menetän toivon ton oikeen tokon kanssa..) nyt siirtyy varmaan kesäkuun puolelle. Se harmittaa.

Maisan kanssa ollaan nyt sitten keretty touhuamaan paljon kun Milo on lepäillyt. Seuraamista ollaan hinkattu ja hinkattu, lisäksi 2x2 keppejä muutamia kertoja tehty. Oltiin viime viikon maanantaina ekoissa kimppatokoissa Kivikon parkkiksella kentän lähettyvillä. Maisa oli alusta asti tosi hyvin kontaktissa ja oli ihanat treenit. Treenattiin mm. paikalla makuuta, maasta sivulle nousua ja siitä takaisin maahan menoa, joita molempia Maisa oppi kivasti ennakoimaan nyt sitten tämän treenin avulla..  Lisäksi tehtiin häiriössä perusasentoa, vinkulelulla vinguttamista ja heittelyä, liikkumista jne. Itse tein myös kädellä häiriötä. Kontakti parani hyväksi loppua kohti. Muutakin taidettiin kyllä tehdä. Ainakin tunnarikapulan maastanostoharjoituksia ja pitoja.

Torstaina oli hakutreenit, tehtiin hajuhakuna tallatulla alueella, joku pistoista meni hyvin, loput vähän sinne päin eli haju saatiin vasta tosi läheltä. Tein suoraa palkkaa kun ei se homma jotenki oikee tuntunu sujuvan. Umpparilla Maisa ei huomannut maalimiestä ollenkaan vaikka luukku oli auki vaan tonki maasta pudonnutta lihapullan palaa joka päihitti siis maalimiehen 6-0.. Leikki ei oikein maittanut vieläkään, tosin leikittäjäkin oli aika passiivinen. Maalimiehillä Maisa oli kyllä superinnokas syömään, oli ihan suorastaan törkeä ja joutuivat sitä käskemään vähän sivuun. Ihan ku ei ois ruokaa saannu!

Sunnuntaina oli agitreenit pitkästä aikaa sporttiksessa, oltiin ihan kahdestaan ja Maisa jakso koko tunnin treenata! Alkuun otettiin hyppytekniikkaa perussarjalla ja yksittäisellä. Sitten tehtiin kontakteja. Ensin tein niin, että olin kyykyssä vieressä, sitten seisten vieressä ja lopuksi niin, että sai hypätä kontaktille ja siitä mennä alas ja asentoon. Hyvin toimi aalla, mutta puomilla Maisa jotenki meni ihan kierroksille kun sai ottaa sitä vauhtia vähän ja putoili millon millekin puolelle. Keinun kanssa tehtiin edelleen paukutteluja, eivät tuntuneen ahdistavan Maisaa niin paljon enää, mutta kyllä sillä muutaman toiston jälkee nousee kynnys enää jatkaa touhua, inhottaa siis. Tehtiin sitten pientä ohjaustreeniäkin, pari hyppyä ja putki ympyränä, ensin tein vaan hyppyjä etäpalkalla, sitten otin putken mukaan ja ohjailin koko ympyrän. Yritin tosi vähän käyttää kättä ja heitin palkan aina eteen. Yksittäisinä esteinä treenattiin pussia ja ekaa kertaa rengasta, molemmat meni hyvin, etenkin pussi. Renkaalla tein sitten pientä ohjaustreeniä suoraa, rengas ja putkeen, oli kaksi eri putkea vierekkäin niin yritin saada sen haluamaani päähän osumaan :) Mitäs muuta tehtiin.. ainakin vähän tokoa sitten.

Maanantaina mentiin sitten pentutreffeille Sipooseen Tiinan luokse. Paikalla oli normisetti, Tiina & Villi, Johanna & Kiira ja minä & Maisa. Ensin pennut vähän peuhasi keskenään pihalla, sitten otettiin treeniä. Tehtiin paikalla makuu eka, ei sujunut yhtään niin hyvin kun viikko sitten maanantaina, Maisalla oli ihan liikaa kierroksia. Lisäksi asennonmuutoksissa ennakoi ihan kamalasti tai oikeastaan ei edes ennakoinu vaan touhusi omiaan. Sitten otettiin tauon jälkeen ensin perusasentoa häiriöllä, Maisan edestä heiteltiin mm. palloa ja pääosin hyvin pysyi paikallaan ja malttoi ottaa kontaktia. Seuraamisessa kiinnitettiin huomiota Maisan paikkaan, väljyyteen ja mun toimintaa, arvatkaa vaan kuka sai eniten palautetta? Yes its me!! Vinossa, tuijotan koiraa, kävelen koiraan päin, jännitän, hiivin jne.. Käännöksiä en edes uskaltanut testata kunnolla kun ei ne kuivaharjoittelunakaan oikein sujuneet! Lisäksi tehtiin kapulan noutoa ja yritin saada Maisan tuomaan sen sivulle, onnistui pari kertaa, mutta sitten homma vesittyi täysin. Lopuksi vielä mentiin sitten metsälenkille.

Tänään keskiviikkona oli Maisalla rally-tokotreenit, kun Milon kanssa sinne ei voinut mennä. Tutustuttiin hieman lajin saloihin. Tehtiin ensin ihan perus seuraamistreeniä, sitten käännöksiä, neliötä ja sivulta eteen siirtymisiä avustuksella. Maisa oli yllättävän hyvin taas kontaktissa vaikka vieressä oli agitreenejä ja alueella oli koiria vaikka kuinka. Tunnin lopussa tehtiin "rata" jossa oli seuraamista ja kääntymisiä, yksi eteentulo. Maisan keskittyminen alkoi tässä sitten hiipumaan, kääntymiset sujui ihan hyvin, avustin kyllä sitten namilla. Saatiin kehuja hommasta, mutta mulle taas miinuspisteitä siitä, että kävelen liian hitaasti ja jäykästi, katson koiraa jne. Ohjeeksi sain, että pitäisi alkaa treenaa ahkerasti tempon vaihteluita seuraamisessa ja kokeilla saada jollain jalkaliikkeillä Maisaan eloa jos alkaa homma hiipumaan, esim. tömistelemällä vähän tai ottamalla muutaman reippaan askeleen.