Täällä Nastolan "mökillä" koirien kanssa ihan kahdestaan ollessa on päässyt treenaamaan minkä helteiltä pystyy, kaikenlaista on tullut tehtyä.

Maisan kanssa ollaan vanhoista jutuista treenattu seuraamista ja kääntymisiä, seuraamisessa alkaa olemaan aivan eri intensiteetti kyllä kuin vielä pari viikkoa sitten, muistuttaa oikeesti kelpien työskentelyä! Tulevaa näyttelyä varten oon yrittäny opettaa sitä seisomaan ettei istuisi joka kerta kun pysähdyn. Myös luoksetuloja pitäisi treenata urakalla, siitä hommasta on jotenki menny puhti. Oon lukenut täällä ollessa Susan Garretin Shaping success kirjaa ja siitä saanut vähä inspiraatiota kouluttamiseen. Mutta samalla olen kriittinen joidenkin asioiden suhteen. Susanin mielestä koulutuksessa tehtävään ei saa liittää käskyä ennen kuin suoritus on täydellinen ja se siis tarkoittaa, että se tehdän halutulla vauhdilla ja vähintään sillä 80% onnistumisella, mielellään virheettömästi joka kerta. Okei, joo hyvä idea, mutta mitä jos opettaa koiralle montaa asiaa samanaikaisesti? Toki koira oppii johonki tilanteeseen/esineeseen liittyvät jutut tarjoamaan, mutta joskus treenatessa tulee tilanteita jolloin ei ole jokin esine tms paljastamassa tehtävää, tokossa varsinkin. Käytännössä se tarkottaa ettei saa treenata kun yhtä asiaa kerrallaan. Tähän mä eka pyrinkin Maisan kanssa, mutta nyt se on vähän levinny se ajatusmaailma.

Agilitypuolella ollaan treenattu miniminimini-Aalla kontakteja silleen, että mä saan liikkuakin ympärillä ja mennää vauhdista sinne. Keppejä tehdään 6 kepillä, aluksi olin käyttänyt käskyä, mutta jätin sen nyt Susanin toiveesta pois :) Avokulma ei onnistu mistä vaan, alle 90 astetta onnistuu yleensä. Suljettu kulma onnistuu hyvin. Vauhtiakin saa hetsaamalla, mutta tosissaan en siihen rytmiin ole vieläkään tyytyväinen. Yhtä hyppyä ollaan tehty 10cm rimalla lähettämällä targetille ja sitten jotain ohjaustreeniä, sylkkäriä, poispäinkäännöstä, kasia jne. Ihan kuin ajatus toimii ohjauksessa :) Sitten tehtiin ympyrää missä hyppy, kepit, kontakti. Milon kanssa tehtiin samaa ja nyt Konstan kanssa kun se saapui vanhempien kera mökille.

Uutena asiana vihdoin ja viimein ollaan treenattu haukkumista purkille ja JEE se onnistuu :) Ääni on tosi kimakka ja kuuluu kyllä, paranee kyllä kun enemmän pääsee haukkumaan useamman kerran. Kyllä siitä tulee haukkuva hakukoira, ei ainakaan epäilystä ettei haukku kuuluisi. Jos joku sattuu blogia lukemaan ja tietää niin kertokaas kannattaako haukkuun yhdistää käskyä? Nyt Maisa haukkuu siis tietylle purkille.