Tjaa, enpäs nyt kuollaksenikaan muista mitä kaikkea ollaan touhuttu, joten turhaa alkaa sepostelemaan kauheen tarkkaa mitään tekemisiä. Hengissä ollaan, vähän ollaan treenattu ja koitettu jotenkin pysyä järjissä. Joka sunnuntai melkeimpä ollaan käyty Juvanmalmilla hallivuorolla yksin tai kaksin Jessican ja bortsujen kanssa agilityä treenaamassa. Ajoittain myös hakuilemassa ja kerran ollaan esineruutuakin pitkästä aikaa kokeiltu. Esineruutu ei ollut mitenkään hirvittävän hienoa tekemistä, mutta kyllä Maisa kuitenkin piilotetut esineet liinassa viimeistään avustuksella löysi ja otti suuhun, tähän olen tyytyväinen :) Tokoa ollaan treenattu itseksemme jonkin verran, mutta edelleen se hyppy on ihan vaiheessa, sitä ei olla tehty ku kerran varmaa syksyn aikana ja sillonkin vaan treenattiin sitä itse hyppäämistä käskyllä ilman käsien apua, palkkaaja oli toisella puolella hyppyä.

Agilityssä ollaan nyt ehkä eniten siis saatu aikaiseksi jotain. Kontakteista puomi alkaa olla yksittäisenä valmis este, tosin kovin kaukana en voi siinä vaiheessa olla kun Maisa kontaktille menee, korkeintaan pari metriä suuntaan jos toiseen. Sitten kontaktille pysähdyttyään saan tehdä mitä vaan. Aa menee tosi vaihtelevasti, kokonaisena sitä tehdessä Maisa jarruttaa alasmenoon, mutta kuitenkin valuu siitä maahan ja sitten menee kontaktille... Blaah, oon yrittänyt nyt sitten jatkaa vaan sitkeesti puolesta välistä alastuloa joka sujuu tosi hyvin ja harjoitella sitä mun paikan vaihtelua ja etäisyyttä. Ehkä se joku päivä osaa myös vauhdista pysähtyä. Tai sitten otan kosketusalustan takaisin hetkeks. Keinulla ollaan edetty nyt niin, että Maisa on saanut mini-pöydälle laskeutua useamman kerran itsenäisesti ja nyt sitten toissapäivänä useamman kerran maahankin asti ilman nähtävää jännitystä. Oon palkannut sen eteen niin ettei keinulle tarvitse jäädä, kolahdus maahan on lupa poistua. Ehkä pari lentokeinuakin on saatu aikaiseksi pöytiä apuna käyttäen kun on kierrokset vedetty tarpeeks ylös, mutta korjattu nämä sitten välittömästi. Maisa ei siis tunnu enää pelkäävän keinua, mutta edelleen ajoin jatkaa keinuttelu-, paukuttelu-, päähänjuoksu- ja pöytäharjoituksia. Kepit meillä menee aika nihkeesti tuolla hallilla, Maisa on jotenkin sitä mieltä ettei hän muka tiedä mitä niillä tehdään ja tekee ihan mitä huvittaa, jännä juttu kun kuitenkin syksyllä pihalla kepit oli ihan tosi varmat jo... 

Hyppäämisen suhteen ollaan fyssarikäynnin jälkeen edetty edelleen varovasti eli harjoituksissa rimat on ollut 25-35, yksittäisiä 40cm on ollut nyt kerran. Sujuvasti Maisa hyppää, mutta fyssarin mielestä ei ole vielä tarpeeksi hyvässä lihaskunnossa syvien osalta, että kunnon treenaus kannattaisi aloittaa. Hyppytekniikassa ollaan tehty yksittäistä 20-50cm kokoisena ja hienosti menee, sitten jumppasarjaa ja taivutusta pari kertaa, se on Maisan inhokki ja ymmärrettävä sellainen, koska eihän se mihinkään taivukaan. Oon nyt ihan kolmella hypyllä yrittänyt harjoitella sitä kaartamista ympyrän muodossa ja samoin takaakiertoja, kasia yms. tiukkaa kurvia matalilla rimoilla, että se taipuminenkin tulisi tutuksi. Saatiin rimojen kanssa tehtävä harjoitus myös fyssarilta mitä pitäis tehdä kävellen. Rengasta oon laittanut johonki 40-45cm myös Maisalla ja se menee nyt aika hyvin, hakee hyvin rengasta. Muuri on ollut edelleen minikokoisena. Ollaan harjoiteltu hypyillä jotain 3-5 esteen kuvioita ja putkea/pussia mukaan niihin. Maisa on kyllä sinäänsä kääntymisiä lukuunottamatta tosi helppo ohjaa, takaaleikkaukset, poispäinkäännöt, sylkkärit yms. tulee ihan luonnostaan ilman sen kummempaa opettelua! Ihana pikkuinen :)

Kerran käytiin muuten näyttelyssäkin Seinäjoella asti, 29.10.11ja tuomarina oli Dagmar Klein Romaniasta. Maisa oli nuorten luokassa ja sai EH:n massan puutteen ja keskenkasvuisuuden vuoksi. Tässä arvostelu:

"Correct type. Feminine head & expression. Correct body proportions. Substance & especially the chest in development. Frontlegs should be more paralled, also in movement. Very nice temperament. Very well presented. " 

Että sillä lailla :) Nyt ei mennä näyttelyihin sitten enää ennen kun Maisa on muuttunu selkeesti tai jos se ei muutu niin sitten vasta kun se on joku 3-4v eikä siitä voi sanoa enää et se on kesken kehityksen! Maisalla taisi muuten tänää alkaa toiset juoksut, itsenäisyyspäivän kunniaksi! Sopii ihan hyvin tilanteeseen, hallilla saadaan käydä kuitenkin housujen kera. Joulu tulee ja eläinfysioterapiaopintoni vie aikaa, joten tervetuloa vaan valeraskaus ja masennus kanssa tähän väliin, tokoa ei ainakaan sitten tarvii sitten treenaa jos menee samal tavalla kun viime juoksun jälkeen.