Runsaan joulusyömisen jälkeen raahauduttiin hallille omalla porukalla. Koirat tosin olivat syöneet ihan normaalisti plus joululahjaluut. Maisa pöksyili vielä vikaa kertaa vaikka ei enää vuodakaan, mutta antaa Milon vielä astua välillä, joten tulkitsin, että tuoksuu siis :) Treenattiin heti alkuun erilaisia käännöksiä muutaman esteen radalla, tehtiin sylkkäriä, jaakotusta, poispäinkääntöä ja takaaleikkausta, loppuun keinu minipöydän kera. Sylkkärin kanssa joutu vähän harjoittelemaan alkuun, mutta muutoin Maisa kulki taas ku ajatus, jopa poispäin kääntö esteen takaakierrolla meni ku konkarilta. Sitten Milo pääsi kokeilemaan samaa ja ei silläkään kyllä ollu ongelmia.

Sen jälkeen tehtiin Maisan kanssa kontakteja ilman stipluja, jopa kokonainen A onnistu, mutta Maisa nyt sitten himmailee ja katselee mua kun laskeutuu kun on jääny vissiin vähän epävarmuutta.. Puomilla yritin saada siihen vauhtia ja kyllä sitä sainkin, en tosin mitään hurjaa, mutta selvä tempon lisäys siihen raviin. Rengasta otin putken ja hypyn kanssa pyöritellen, ei stipluja tässäkään. Kepit tehtiin puolikkaana pari kertaa, tökstöks.. Maisa oli vissii jo aika väsy. Uutena testasin maximuuria ilman irtopaloja, kyselemättä Maisa siitä loikkas suoralla yli, hieman oli hyppääminen työlään näköistä, mutta otin pari toistoa siitä huolimatta. Ei mun mielestä ole vielä valmis sitä hyppäämään, mutta pitää kai sitäki alkaa joskus kerran kuussa kokeilemaan, saa ainakin jotain tuntumaa siitä, että niitä isompiakin esteitä on. Rimat tänää harjoituksissa oli 20-40cm.

Hyppytekniikkana otettiin tällä kertaa pidennysharjoitusta vai miksi sitä nyt sanois eli kolme hyppyä normiväleillä ja sitten neljäs alkuun 12 askelta ja siinä sitten liikuttelin sitä ja yritin selvittää millä Maisan saa siitä menee in-and-outtina. No en saanut Maisaan jotenkin tarpeeks potkua sitten millään ja vasta muistaakseni 10 askelta sai sen hyppäämään ilman laukka-askelta. Milolla vastaavaa testasin niin se meni sillä 12:sta. Pitäis varmaa Maisan kaa testata power-gridiä joskus, selviäisköhän se siitä ees alkuunkaa... Milolle se oli ihan iisipiisi sillon kun aikanaa sitä tehtiin.

Lopuksi sitten Milokin pääsi tekemään kontakteja ja sehän siitä tykkäs niin ku aina. Maisan lopputreeni oli paikallamakuu, seisomistreeniä ja vähän seuraamista. Seisomisessa Maisa on kyllä nopeesti ihan parilla treenikerralla nyt hiffannu sen, että ei saa liikkua vaikka mä kuljen sen ohi. Seisominen nyt on vielä vaikeeta sillon kun motivaatio on korkea, sillon se tekee vaikka mitä muuta paitsi jää seisomaan, useimmiten menee maahan ja nousee heti ylös.. Paikalla makuu on muuten hyvin ehdollistunut Maisan päähän ruoka-ajoista, paikalla makuussa kuola valuu alustaa myöten ihan kuin kotona kun se ruokakuppi on siinä vieressä :D Ällöä!