Treenejä on ollut kolme kertaa. Kävin tiistaina ja torstaina tokoilemassa, lauantaina oli hakutreenit.

Tiistain tokotreenit tein Vuokkosilla yksin. Teemana oli joku, mitä en enää muista :) Treenattiin muistaakseni perusasentoa, seuraamista hihnassa ja vähän ilman, täyskäännöksiin panostettiin, käännöksiin muutenkin. Lisäksi luoksetulo pari kertaa, hypyn eri osa-alueita ja koko suoritus. Paikallamakuu, joka meni pipariksi kun kentän ovi aukesi kesken makuun ja Maisan piti mennä sitä ihmettelemään. Pistin sen sitten takaisin maahan ja otettiin häiriötä uudestaan, kummasti pystyi sitten siinä makaamaan kun oli hieman huomautettu asiasta. Varovasti treenasin muutamia kertoja makuusta sivulle tuloa, pelkään vaan hulluna sitä, että Maisa alkaa siinä ennakoimaan. Mutta nämä suoritukset nyt ainakin meni hyvin. Lopuksi sitten treenailina agia toisella kentällä. Tehtiin kontakteja ja keppejä. Kontaktit meni ihan perseelleen pääosin. Kun oli vauhtia niin Maisa ei jäänyt kontaktille ollenkaan, puomilla taas jäi makaamaan ylemmäs tai jotain muuta vastaavaa.. Kepit meni ihan kivasti, avokulma oli vaikee 90 asteesta.

Torstaina menin Kivikkoon laittomasti tokoilemaan tekonurmelle, kun koko alueella ei ollut ketään eikä missään ollut koirakieltomerkkejä. Tämän treenin tarkoitus oli pitää hauskaa ja nostaa viretasoa. Tein ihan tosi lyhyitä seuraamisia, käännöksiä, harjoiteltiin liikkeen jälkeistä palkkaamista mitä käytän sitten jatkossakin ja etenkin kisoissa sen olisi oltava Maisalle selvä merkki siitä, että nyt meni oikein ja vireen pitäisi nousta. Lisäksi pari luoksetuloa, jääviä osissa, ei kokonaisena, paikallamakuu 2,5min niin, että nami oli edessa ja sitten vähän lyhyempi ilman namia. Tämän jälkeen mentiin agikentälle tekee hyppy osissa. Toko-osuus meni ihan huippuhyvin, eipä juurikaan ollut ongelmia. Sitten otettiin taas kontakteja ja keppejä, kontaktit oli tosi hyvät, puomilla Maisa jäi alkuun ylemmäs makaamaan, mutta muutamalla korjauksella tuli taas alas asti. Aalla ei ollut ongelmaa edes mun jäädessä taakse. Kumma juttu, se halli ei ilmeisesti tee hyvää! Kepeillä kerran jätti tekemästä loppuun asti kun kierroksia oli niin paljon ja avokulma 90:stä tuotti taas murheita, siinä pitää Maisaa avustaa. Kepeillä vauhti on kasvanut aika paljon ja tekniikka parantunut verrattuna parin kuukauden takaiseen. Mulla alkaa tulemaan kisakuume!!!

Tänään oli sitten hakutreenit. Viimekertaisten ohjeiden mukaan otettiin tänään sitten 6 ylipitkää suoraa pistoa ääniavulla. Tämä treeni meni hyvin ja parani vaan loppua kohti. Maisan motivaatio oli ihan huipussa ja se upposi syvälle ja suoraa ensimmäistä pistoa lukuunottamatta, jolloin tuli vähän zetaa tehtyä. Jännä juttu muuten, piiloilla Maisa kerkesi aloittamaan haukkumisen ennen kuin maalimies palkkasi, ihan spontaanisti siis ilman mitään kannustusta siihen. Oli sovittu, että suora palkka kun koira paikalla. Yhdellä maalimieslöydöllä Maisa jätti maalimiehen osa-aikaisesti, mutta ei muuten tätä tapahtunut.Hyvät treenit oli!!

Huomenna on sitten tokokoe... KÄÄÄK!