Viime viikolla reippailin ja kävin kahdesti hallilla, maanantaina ja perjantaina. Treenit oli Maisan osalta agia + tokoa ja Milolle agia. Tavoitteena oli treenata sitä itsenäistä estesuorittamista, irtoamista ja keppejä. Harmikseni en saa videota ulos kännykästä, mutta irtoaminen meni ihan törkeen hyvin ja samoin itsenäinen estesuorittelu. Tein pitkän suoran joka kaartui päässä ja meni kepeille. Suoralle lähdettiin putki-puomi yhdistelmästä ja puomin alasmenolta lähetin Maisan eteen ja kutsuin kaarteen jälkeen kepeille. Not a problem! Milokin onnistui tässä ihan kohtalaisen hyvin, paitsi kepeille hakeminen on ihan mission impossible sen hurtan kanssa. Jos se sattuu osumaan sisään oikeasta kohdasta niin hajoaa sitten seuraavassa. Se on aika jännä kun esim. hyppytekniikassa se kokoaa itsensä tosi hyvin, mutta kepeillä ei oikein. Lisäksi treeneissä taisi olla rengasta ja keinua. Tokossa treenattiin seisomista, pysäyttämistä ainakin. En muista miten meni, kaiketi ihan ok.

Perjantaina halli oli tyhjillään kun tulin, joten otettiin sitten tokoa. Aloitettiin noudon treenaamisella eli leikkiä ja siitä kapulalle. Reippaasti toi kapulaa, mutta tiputti jos kehuin liikaa. Sitten taidettiin ottaa luoksetuloa ja pysäytyksiä, muistaakseni meni mönkään joku suoritus, mutta taisin saada myös onnistuneita kokonaisuuksia ja tein läpijuoksujakin kun Maisa tuppaa nyt ennakoimaan pysäytystä. Liikkeestä seisomista otettiin ihan onnistuneesti ja samoin seuraamista tein. Otettiin pidempää pätkää, kääntymisiä, juoksua ja lyhyempää pätkää. Maisan seuraamistreenit on kyllä parantunut paljon vaikka vuoden takaiseen. Otettiin lopuksi hyppytekniikkaa, tein sellaista perussarjaa missä oli esteet hieman ensin oikealle suuntautuen ja sitten takaisin vasemmalle niin, että eka ja vika oli samalla kohdalla. Siinä oli 5 hyppyä. Meni tosi hyvin molemmilla, Maisa nyt oli vähän pulassa välillä, mutta kyllä sekin onnistui. Sitten kasvatin estevälejä ihan metreiksi ja tein pitkälle matkalle tälläisen suoran missä esteet ei ole aivan linjassa ja testasin kuinka koirat menisi hypyille. Hirmu vähän tuli ohituksia eli hienosti lukivat näitä. Mä en muista oliko mulla jotain jatkoa siellä sen sarjan päässä, tuskin.

Tänään menin hallille taas ihan sillä asenteella, että katsotaan mitä siellä on laitettuna. Siellä oli puomi, putkia ja hyppyjä. Treenasin sitten sellaista missä piti mennä kahden suoran esteen kaahoittamisen jälkeen hypyn takaakiertoon edessä olevan putken sijasta (tää siis mennyt mm. aluevalmennuksissa aina penkin alle) ja otin lelun käteen. Meni ihan nappiin. Milo taasen lönkötteli putkeen ensimmäisillä yrittämillä. Takaakierrosta piti tehdä vippaus putkelle ja putkelta takaisin kahdelle suoralle hypylle lähettäen ja siitä vasemmalle kääntyminen suoraan putkeen joka oli hyppyjen vas. puolella siis pitkänä. Meni ihan törkeen hyvin. Sitten putkesta takaisin sille hypylle mikä eka kierrettiin takaa ja yritin päällejuoksulla ohjata Maisan sen hypyn takana olevalle mutkaputkelle onnistumatta. Kyllä se vetäminen toimi vaan paljon paremmin. Putkelta sitten puomille. Tein lisäksi myös sieltä kahdelta hypyltä putken ohitusta leijeröiden puomille. Tässä tartti vähän toistoja, mutta rupesi kyllä onnistumaan. Milon kanssa en tehnyt sitä vaan keskityttiin tuohon ensimmäiseen harjoitukseen. Rimat oli 50cm, joka ei häirinnyt Miloa ollenkaan. Maisa pudotteli muutamia. Hyppytekniikkana tehtiin perussarjaa 20cm rimoilla ensin niin, että päässä oli putki ja sitten putkesta perussarjalle. Milo ei tykännyt putkesta oikeen kumpaankaan suuntaan, paremman vauhdin sarjalle olisi saanut ilman putkea. Maisalle se toimi ja lisäsi kyllä vauhtia. Stipluja ei siltikään tullut eli kokosi itsensä kivasti. Aivan treenien alussa tehtiin muuten tokoa, pientä seuraamista ja perusasentoa, seisomistreeniä häiriöllä, pysäyttelyä/luoksetuloa putken kanssa. Ennakoi pysäyttelyä, joten en sitä tehnytkään sitten kuin kerran kaksi.