10704220_10152814235327044_7073507474525

Viikonloppu pyörähti Virroilla Marttisten tilalla Kiipeli-kennelin kelpieleirillä. Paikalla oli joka pentueesta useampi pentu, eli olisiko koiria ollut paikalla sitten 14 kpl. Henna & Sami olivat valinneet hienon paikan leirille, paikalla oli useita metsäalueita, tokokenttä ja agikenttäkin olisi ollut, sitä ei tosin vuokrattu. Perjantaina olivat leiriläiset käyneet jo treenailemassa, mutta me saavuttiin vasta puoli 10 illalla eikä sitten treenailtu. Lauantaina oli aamulla aikainen herätys aamupalalle ja sitten tokokentälle. Maisa oli juoksujen takia vika, paitsi, että paikkamakuuseen saatiin osallistua. Maisalle tein lyhyen paikalla istumisen ja sitten makuun niin, että menin piiloon. Hyvin meni. Yksilöliikkeeksi valitsin tunnarin. Maisallahan on ongelmia ottaa oman kapulan lisäksi muut kapulat liikkeeseen mukaan. Niiden kanssa on säädetty pariin kertaan eikä nyt niitä ole ollut. Ollaan treenattu oman piilottelua vähän siellä sun täällä ja se löytyy hyvin, tuo myös nätisti. Nyt kokeiltiin niin, että laitettiin oma piiloon sitten kasa koskemattomia etualalle. Maisa teki sitten kerta toisensa jälkeen niin, että meni sen kasan viereen seisoskelemaan ja tuijottamaan mua. Koitin olla passiivinen niin, että se alkaisi taas itse toimimaan, mutta mitään ei tapahtunut. Avustajan tai mun apua tartti joka kerta, että Maisa meni tekemään töitä ja lopulta se ei olisi lähtenyt edes sivulta mihinkään kun meni epävarmaksi. Epävarmuutta lisäsi se kun Maisa pamahti yleisön sekaan ja huusin sille sitten ei. Saatiin käsky treenata sitä yhtä omaa vaan edelleen ja pitää sitten ne muut laatikossa etänä. Lisäksi mun ei pitäisi antaa Maisalle mitään apuja vaan odottaa tai sitten avustajan vinkata Maisalle pienesti. Harmitti vietävästi moinen avuttomuus.. Otettiin porukassa vielä lopuksi häiriötreeniä. Ympyrässä seuraamista muita pujotellen, kaukoja häiriön alla, seuraamista muutenkin. Lisäksi taisin ottaa jotain kiertoja ja harjoiteltiin meidän saksalaista käännöstä itseksemme.

Iltapäivällä mentiin hakumetsälle. Maisalla oli 2 liikkuvaa maalimiestä namien kanssa. Maisahan ei ole hakua juuri treenannut varmaan pariin vuoteen, joten mentiin ihan höntsäilymielellä. Maisahan oli tästä aivan eri mieltä! Se juoksi suoraa maalimiehelle ja haukkua paukutti kunnes irtosi palkka. Olin ihan äimän käkenä. Ei mitään kikkailuja tai sekoiluja. Illalla käytiin geokätköilemässä ja sitten iltameiningit.

Sunnuntaiaamuna taas suht aikasin ylös ja treenaamaan. Aloitettiin esineruudulla joka oli noin 30x30m. Maisalle oli 3 vierasta esinettä, eka takakulmassa, toka keskellä ja vika lähellä. Ekalle upposi heti, nosti esineen ja kehuttuna lähti tuomaan sitä. Tokalle suoraa, kehuttuna toi. Kolmannella yritti mennä repuille, mutta uudella lähetyksellä meni suoraa esineelle taas. Voi jestas miten mulla oli taitava koira!! Se on salaa käynnyt treeneissä kun mä olen taukoillut. Kyllä harmittaa, ettei ole ollut aikaa jatkaa tuota hakua :(

Tokoa otettiin tokana. Lyhyt paikkamakuu näkösällä alkuun. Sitten tehtiin Maisan vuorolla taas tunnaria ja ruutua. Tunnaria se oli märehtinyt yön aikana, edelleen pysähtyi tunnarilaatikolle seisomaan, mutta ilman suurempia apuja lähti jo hetken miettimisen jälkeen vikalla yrityksellä kapulalle. Kävi se yleisössä tänäänkin, mutta sanoin vaan "Maisa pois sieltä" tms. Tekeminen oli iloisempaa. No sitten ruudulla tuli täysi floppi. Maisa ei lähtenytkään ruudulle vaan nuuskutteli maata. Vasta kun leikin sen kanssa niin alkoi koira lähtemään leluruutuun. Tehtiin se 3 kertaa. Harmitti taas. Ajatuksena kun oli palkata ruutuun menosta ja siellä seisomisesta vasta. Lopuksi tehtiin taas porukassa häiriötreeniä, Maisan kanssa pujoteltiin ihmisten ympäri, harjoiteltiin saksalaista, seuraamista, noutoa vieraalla kapulalla vauhdin kanssa ja vähän merkkiä ihan merkin vierestä.

Ihana leiri, ihanat ihmiset ja ihana paikka <3 Lisää kuvia tulossa pian!