Viime lauantaina lähdettiin aikaisin aamulla ajamaan Johannan kanssa kohti Lempäälää ja Kiipelin pentuetapaamista. Paikalla oli kaikki seitsemän pentua, Kita, Kitan sisko ja Göran-kelpie. Aloitimme tokotreeneistä, jokainen vuorollaan pääsi näyttämään taidot tai toisin sanoen "ei me osata mitään" :) No kaikki kuitenkin osasi. Maisan kanssa tehtiin eteenlähetystä, luoksetuloa, seuraamista, kapulan pitoa ja istumista yhdistettynä paikallaoloon. Henna toimi apurina meidän luoksetulossa ja eteenlähetyksessä kun tehtiin lelun kanssa. Maisa oli kovin irtoavaa sorttia ja hävisi kauas lelun kanssa kentän toiseen päähän :) Suurin osa pennuista oli samanlaisia.

Tämän jälkeen ajettiin Hennan tuttavan luokse paimentamaan. Ensin pieni teoria ja sitten käytäntö. Koira kerrallaan tarhaan liinan kanssa kuuden lampaan luokse. Aidan toiselta puolelta muutamat pelkäsi lampaita, mutta itse aitauksessa olivat rohkeita. Maisa sai jujusta hieman kiinni ja uskalsikin jopa ajaa lampaita hieman. Nurkasta poistuodessa tarvitsi kuitenkin tukea. Lampaat olivat selvästi sitä mieltä kyllä, että Maisa ei ollut kovin vakuuttava. Kouluttajalta Maisa sai kehuja, oli kiinnostunut, mutta ei tehnyt mitään tyhmää. Vaikka pennut olivatkin kaikki ihan paimennukseen soveltuvia ja varmasti niiden kanssa voisi jatkaa hommaa, eivät ne olleet mitään toisen kouluttajan 16vk ikäiseen paimennuslinjaiseen bordercollieeseen!! Voi juma mikä tyyppi pikku Metku oli! Osasi homma jo hienosti, idea, liikkuminen ja katsekontakti hienosti hanskassa vaikka minkään sortin koulutusta ei ollut alla. Kitan kasvattaja Kaisa kovasti alkoi haaveilemaan lampaista, hän asuu Sipoossa, joten eipäs tiedä vaikka tämä harrastus jatkuisikin ensi vuonna!!

Lopuksi pidettiin pentupainit, jotka muodostuivat rajusta juoksentelusta, törmäilystä ja heinikossa pörräämisestä. Pennuilla oli hauskaa eikä loppua energialle ollut nähtävissä! Otettiin vielä kuvat pennuista yksitellen kaikkien muiden kuvien lisäksi. Tässä muutama otos Maisasta ja sisaruksista:

 Neiti oli tätä mieltä kuvaamisesta!!

 

 Maisa luoksetulossa

 Koko sisaruskööri, Maisa takimmainen