Käytiin viime vkl:na Joensuussa kahdessa näyttelyssä, tulokset oli laidasta laitaan :D Lauantaina tuomarina oli israelilainen Janiki Steinbock, joka puhuu kyllä suomea. Tuloksena AVO EH/2. Arvostelu: "Hieman pienipäinen narttu. Hyvä koko ja hyvät mittasuhteet. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin." Sunnuntain tuomarina toimi taas israelilainen Yolanda Nagler Magal. Tuloksena AVO ERI/1 SA, PN-2, SERT, VACA !! Arvostelu "Balanced feminine. Well proposi? head, good expression. Balanced neck. Correct body + tailset, chest + angulation behind. Good coat. Sound movement." Että sillälailla se pää vaan kasvaa yössä ;)

Joensuun näytelmien jälkeen lähdettiin vaeltamaan kolille su-ti. Matkaa tuli 40km. Maisa oli loistavaa vaellusseuraa ja teltassa nukkui rauhassa. Tokana yönä oli niin kylmä, että otin Maisan makuupussiini, sinne se sukelsi ja oli mun kanssa lusikassa tosi tyytyväisenä! Taisi olla kylmä silläkin, ei meinaa normaalisti viihdy peiton alla hetkeäkään.

IMG_6073-normal.jpgVäsynyt matkaaja hyppäsi autoon ja nukahti heti :)2013-08-13-453-normal.jpg

Perjantaina 16.8 oli vuorossa ekat aluevalmennustreenit Janne Karstusen koutsaamana. Ryhmässä on 7 koiraa ja aikaa 3h. Rakennettiin 33 esteen rata paikalle ja alkuun tuntui aivan mahdottomalta oppia rata! Onneksi mä tiesin ettei mä päästä sitä kyllä loppuun asti! Radalla ei sinäänsä mitään kovin ihmeellistä ollut kuin pitkiä välimatkoja ja sen jälkeistä rytmittämistä ja haltuunottoa. Muutama hämyeste, jotka piti osata kiertää ja hankalampia keppikulmia. Persjättöjä olisi pitänyt osata, mutta mehän ei niitä handlata.. Alkuun päästiin esteelle  numero 3 oikein ja nelosessa hylly. Sitten päästiin jo vissiin seiska-kasi esteille ja siellä kuluikin loppuminuutit. Toisella kiekalla jatkettiin siitä ja päästiin esteelle 16, jonka jälkeen 17-18 kohtana jäätiin junnaamaan persjättöä ja siinä meni loppuaika. Lopuksi kerettiin vielä ottamaan vikassa erässä 17-23, joka oli käytännössä suoraa :P Ongelmat: jos mä sählään, mikään ei toimi, jos mä en kerro tosi selkeästi ja ajoissa, että nyt käännytään niin Maisa ei käänny vaan menee suoraa, Maisa pitäisi opettaa paremmin kepeille, persjättö, itsenäisempää estehakuisuutta (mutta ei väärän radan muodossa..) ja esteen hyppääminen tiukalla käännöksellä 180 astetta kun lähestytään hyppyä suoraa sivusta. Hankala selittää. Mutta siis eka tärkein juttu on se, että mä olen rauhallinen ja ohjaan tarkasti ja teen niitä valssimerkkauksia tms. käännöksissä. Mä olin tuolla treeneissä aika huono ja Janne sen myös kiltisti mulle kertoi :P Maisaa kehui siistiksi paketiksi! Ja todella nopeaksi ja sähäkäksi. Ai että kun mieltä lämmittää! Eipä silti, siellä ryhmässä on kyllä todella nopeita koiria muutenkin. Etenkin yksi espves Una, ihan meinasi alkaa pyöryttämään kun katso sen menoa! Huhuh! En voi käsittää miten se ohjaaja saa pidettyä sen hanskassa. Niin, ryhmän tavoitteista. Paljon on kaikkea mitä pitäisi treenata, katsotaan ne vielä tarkemmin myöhemmin. Lisäksi meille sekä koirille tehdään fysiikkatestausta ja "kunto-ohjelmaa", jotta etenkin oma ketteryys ja liikkumiskyky paranisi. Liikuntamyllyyn cooperia vetämään??

Eilen lauantaina olikin sitten agilitykisat oman seuran kentällä. Mikäs siinä mennä kisaamaan, vaikka kesällä treenejä takana pari ja kisoja pari, lisäksi alla edellisen päivän epäonnistumiset :D Mutta, ei anneta sen lannistaa sillä tuloksia tuli!! Kaksikin kappaletta kahdella radalla. Eka rata oli ehkä meidän paras ikinä. Mentiin nollalla kolmanneksi vikalle esteelle, kepeille, joiden sisäänmenon jälkeen Maisa sössi. Vauhtia oli liikaa ja yksi väli jäi väliin. Korjattiin se ja sitten maaliin puhtaasti. Olin aivan voittajafiiliksellä! Etenin kun loppusuoraa ennen oli kulmassa putki, jonka "väärään" päähän koira piti saada. Kiljuin Maisaa tarpeeksi ja överiohjasin ja sain sen oikeeseen päähän! Tuuletin kesken rataa siellä JES ja kädet ilmaan! Oisin voinut lopettaa siihen :) Pienet on kuulkaas ohjaajan ilot. Ekan radan video, pahoittelen laatua, kaverin Iphonella kuvattu: http://youtu.be/LcXWF2BTagQ

Tokalla radalla olikin pöytä :O ohjaajat järkyttyneenä ja osa ei edes tiennyt miten se suoritetaan! Kerrattiin säännöt ja sitten tutustumaan. Päätin vetää taas överiohjauksella pöydän enkä edes yrittää mitään "pysähtyyköhän se jos juoksen vaan suoraa ja huudan pöytä". Radalle lähdettiin ja neljännellä esteellä, keinulla tuli kielto, joka oli mun huolimattomuus virhe :( oletin liikaa enkä ohjannut. Tämä jäi harmittamaan. Sitten loppurata mentiinkin kepeillä asti puhtaasti, mutta kepeillä otettiin kymppi kahdesta pujotteluvirheestä alussa. Radalla vallitsi kauhun tuntu kun tuntui siltä, etten uskalla liikkua mihinkään ettei Maisa sinkoa väärälle esteelle. Sen takia tuntuu, että mä vaan seisoskelen siellä kauhusta jäykkänä vähän väliä. Tuntui, että Maisa liikkui tosi kaukana musta, vaikkei se videolla näytä nyt niin kaukana olevan. http://youtu.be/XHFyG1yazeM

Molemmilla radoilla kontaktit oli todella tyydyttävät, puomilla jäi liian ylös, mutta meni puomin kovaa ja jäi paikalleen kuitenkin, muistin käyttää vapaakäskyjä joka kerta aalla ja puomilla. Aa meni super hyvin. Keinut oli pelottavan vauhdikkaita, melkein lentoja. Eikä Maisa tunnu välittävän siitä ollenkaan. Tuollainen keinu on hemmetin nopea, mutta ehkä turvallisuus syistä mun pitää alkaa vähän jarruttamaan niitä. Pitää kysyä vaikka Jannelta tai Jennalta kun on seuraavat treenit. Ompas siinä mulla koutsis, Janne ja Jenna :)