AGILITY JA KESÄ

Vähän venähtänyt tää kirjoittelutauko kun oli vuodatuksen oma tauko eikä voinu kirjoitella tai jotain :D Ei kai tässä ole selittelemistä. Kesä oli ja meni, nyt on syksy ja talvi tulee. Kesä meni koirien osalta aika poikkeuksellisesti, kisoja oli vaan kahdet ja ne agin osalta. Maisan kanssa oltiin agirodussa kuopiossa joukkueradalla Kiipeliporukalla, tämä oli meidän elämän ehkä kolmas kokonainen agilityrata, siihen nähden ihan huippusuoritus! Sen innostamana mentiin parin viikon päästä virallisiin ekaa kertaa Purina Openiin. Kisaluokka on tietenkin maxi1. Eka rata meni aikas penkin alle, kieltoja tuli, koira sinkoili minne sattu ja Maisan päätti jo lämmittelyalueella unohtaneensa miten pujotellaan, samoin siis radalla. Toka rata meni tosi hyvin kunnes tuli lentokeinu (näitä tullu Maisan uran aikana ehkä kaks kertaa aiemmin..) ja sitten hajosi paketti. Päästiin pari estettä kerrallaan loppuun asti sitten, kepit jäi väliin. Harmitti kyllä kun se alkurata oli tosi lupaava! Hyppääminen ei mun mielestä sujunut kovin hienosti ja rimojakin tuli alas, MUTTA ne kontaktit! VAU! Siis lentokeinua jos ei laske niin molemmilla radoilla oli kaikki kontaktit ja nehän meni just niin ku oppikirjassa, ilman käskyä, odotti lupaa poistua ja asento pysyi. Hyvä Maikki :) Tässä videot agirodusta ja ensimmäisestä agistartista, toisestakin tulee joskus:

Agirotu

Purina Open



Kesäloma vietettiin mökillä ja Helsingissä, mökillä samoiltiin mettässä ja treenattiin pihalla vähän tokoa ja agia yhdellä hypyllä. Molemmat koirat taipuu kyllä ihan mihin vaan ohjauskuvioon mitä saatan keksiä, on ne niin ihania. Agilityssä tuli kesätauko juhannuksena ja treenit jatkui elokuussa. Ollaan hypätty nyt jatkoryhmästä kisaavien ryhmään kun kaipasin itse vähän lisää haastetta. Maisa on nyt kahdet treenit saanut siellä olla ja ollaan tehty radan pätkiä. Maisa on mennyt kyllä uskomattoman hyvin verrattuna meidän todelliseen tasoon. Kontakteja ollaan nyt treenattu myös etupalkalla, ei ongelmaa. Tosi tunnollinen on hän. Kepit sitten onnistuin ryssimään kun Maisa jätti vikat kolme pujottelematta usein, puutuin asiaan palauttamalla Maisaa takaisin ja tästä se otti nokkiinsa, jätti sitten kokonaan pujottelematta kun pääsi noin ysi-kymppi kepin kohdalle, pysähtyi ja kattoi mua, että mamma älä lyö -.- Et sillee! No ei muuta ku ohjurit ja etäpalkka, ei toiminut, Maisa tuli ohjureista yli ja kun korjasi niin taas se paineistui. Lopulta seuralle tuli hyvät verkot, otin ne käyttöön ja nyt kepit taas sujuu verkoilla hyvin. Verkottomillakin tulee onnistumisia, mutta tempo on ihan toinen ja stipluja tulee. Olen nyt tehnyt niin, että keppien päässä on palkkapurkki jonne tulee namia naksun lisäksi keppien loputtua vain jos onnistuu ja jos ei onnistu niin sitten ei tapahdu mitään muuta kuin, että mennään alkuun ja yritetää uudestaan. Tämäkin on toiminut eikä Maisa oli paineistunut epäonnistumisista paljoakaan. Meillä tulee muuten syksyllä hallikauden alettua ohjaajavaihdos, isäntä Vesa rupeaa ohjaamaan Maisaa minun kouluttamana :) Se on sitten tammikuussa lisenssi ja kisoihin! Pienet paineet kouluttajalla ja treenarilla, Maisa on vaan onnellinen kun saa tehdä isännän kanssa, se on niin ostettavissa namipussilla!



TOKO
Tokon suhteen on ollut pelottavan hiljaista. Kesän Kiipeli-päivällä aiheena oli toko ja siellä sitä on tullu treenattua vähän enemmän, muuten treeni on ollu tosi epäsäännöllistä ja epäsuunniteltua. Kiipeli-päivällä oli kouluttaja ja silloin treenattiin seuraamista, perusasentoa ja hyppyä. Hypyllä sama ongelma kuin ennenkin, jos Maisan jättää seisomaan vaan tai istumaan ilman sivulle tuloa sen saa hyppy-käskyllä hypystä yli. Sitten jos sen ottaa sivulle niin se ei lähde. Haluaa lähteä, mutta ei muuta kuin nytkähdä käskystä. Etäpalkkaus auttaa ongelmaan vähän, mutta sillonkin ei täydellisesti eikä silläkään päästä eteenpäin kun taas jos kierrokset vähänkin pääsee laskemaan niin se ei lähde. Maisa on ilmeisesti jotenkin kuvitellut, että tää on nyt joku häiriötreeni sivullaoloon eikä lähde vaan ottaa kontaktia melkein paremmin. Blaah! Seuraaminen sujuu hyvin, mutta kestoa ei vieläkään ole tarpeeksi. Sivulletulot on rumia, Maisa ottaa tassulla mun jalasta kiinni, hypähtää, istuu vinoon suuntaan jos toiseen. Varmaan puolet sivulletuloista sujuu nätisti. Sitten harjoiteltiin myös siirtymisiä ja pepun käyttöä, näitä tarttee lisää koska täyskäännös ja vasemmalle kääntyminen ei tämän päivän aikana menny kovin sujuvasti. Paikalla oli muuten Maisan sisaruksista Kessi, Enne ja Tofu sekä Maisan emä Kita, ei sukulainen Noki ja Titta. Kuva Maisasta:




HAKU
Hakua ollaan treenattu myös nyt kesällä välillä. Siinä ollaan edetty sen verran, että Maisa on metsässä ihan piilolla haukkunut nyt ensimmäistä kertaa ja tämähän sujui! Laatikkoa ei vieläkään oikeen kauniisti tule ja lähetyksistä tarvii tapella aina välillä, että mennäänkö sinne minne mamma pyytää. Mutta hakee ja löytää kyllä hyvin, työintoa on. Esineruutua ei olla treenattu oikeastaan ollenkaan paitsi tänään. Tehtiin ensin liinassa hajuhakua sekä omilla että vierailla esineillä. Eka ja toka löytyi hyvin, kolmas oli vähän hankala ja pyörittelin Maisaa väärässä paikassa. Tauon jälkeen otettiin Maisa irti ja yksi esine, se meni aivan suoraa esineelle, sai hajun, mutta sitten kimposi jonnekin muualle ja sinkoili sitten muutaman lähetyksen ajan koko aluetta läpi löytämättä. Jukka meni näyttämään sitten Maisalle esineen kun me oltiin Maisan kanssa lähetysalueen ja sitten uusi lähetys, esine löytyi ja Maisa toi sen pyynnöstä mulle suoraa! Vaude! Sitten Jukkaa vähän höntsäili Maisan kanssa esineen kanssa lähietäisyydellä ja haukutti Maisaa. Ja taas mamma unohtui, tämä lähes tuntematon mies lihapullineen oli Maisan mielestä parempi kuin mamma ilman lihapullia :D