Eipä olla juurikaan treenattu mitään, tehty mitään, lenkkeilty vaan. Pari kertaa oon käyny vuokkosilla enkä toisesta kerrasta muista mitään. Torstaina olin vuokkosilla Jessin kanssa treenaa 21 esteen rataa. Rata oli oikein mukava, sisälsi kepit x2, kepeillä irtaantumista, muurin leijeröintiä, kontakteja, putkia ja suoran putken jälkeisiä tiukkoja käännöksiä (putkijarrutuksilla). Ongelmaksi muodostui kepeillä irtoamattomuus, tai pystyin irtoo jos oli Jessi tai targetti keppien päässä. Ja Maisa hidasti, hidasti ja hidasti.. Epävarmuus meni lopuksi niin pahaksi, että kaivoin tosissaan targetin esiin. Kuulemma sekä koira että omistaja muutti asennettaan: Perkule, mitä mä sille omalleni teen?? Yritin hetsata Maisaa pujotteluun, mutta siitä ei ihan kauheesti ollut apua, target oli se juttu. Maaginen karkkipurkin kansi tyhjänä. Hyppyjä tehtiin 40-50cm, muuri oli mininä. Kontaktit oli kivat, mutta puomilla se taas jäi useamman kerran liian ylös. Puomin alasmenon ympärillä oli putki, jonka kauempaan päähän hakeminen oli kauheen hankalaa. Ekaa kertaa lukuunottamatta Maisa jäi hetkeksi pyörimään putken eteen ja haukkumaan. Siis varmaan sekunniksi, mutta silti. Mun mielestä ohjaus oli ihan selkeä? Sitten putkijarrutus.. Eipä sitä ollut tai oli, mutta reaktiota siihen ei. Jos se meni putkeen niin sieltä sitten singottiin kovaa eteen. Poikkeuksena oli yksi suunta, jolloin tehtiin kauko-ohjausta putken vieressä olevalle hypylle. Mutta kaksi muuta saman putken suoritusta meni aika plörinäksi. Samoin sylkkäri teki vähän hidastusta yhdelle hyppykuviolle, Jessin ohjeilla muuten sen enemmän vetäväksi ja tein valssin, sillä lähti sitten sujumaan.
Videota saan ehkä joskus Jessiltä?

Tokon suhteen on myös ollut pakko nyt ryhdistäytyä, tai ainakin ajatuksen tasolla. Maisa valittiin meidän agiseuran tokon sm-joukkueeseen vaikken sinne edes hakenut. Nyt sitten pitäisi saada 1,5kk:ssa avon liikkeet kasaan. Kaukoja ei olla koskaan tehty ja se huolestutti eniten. Aloitin siis niillä. Pienten konsultaatioiden pohjalta yhdistin englantiin käsimerkit ja opetan vaan down ja sit-käskyt nyt. Maisa oppi ne ihan salamana. Sitten perusasennosta maahan ja siitä ekaa vaihtoa harjoiteltu tehona. Oon yrittänyt takapalkkaa laittaa ja sanoa Maisalle mitä ollaan tekemässä, mutta se takapalkka sotkee sen pienen pään ihan kokonaan, toiminta lamaantuu. Sitten ilman sitä taas homma toimii vikkelästi. Välimatkaa olen kasvattanut max 2m ja kerran ollaan vuokkosilla treenattu näitä hommia. Siellä otettiin myös seuraamista yksi pieni pätkä. Muuten ei olla kummemmin tokoa tehty.. Hyi meitä! Tässä nyt lista tilanteesta:

1. Paikalla makaaminen ryhmässä, ohjaajat näkösuojassa 3min = ei olla treenattu näkösuojaa juurikaan paitsi kotona, eikä ehkä ihan kauheesti aikaakaan pidemmäksi, en kyllä usko tämän olevan kauhea ongelma.
2. Seuraaminen taluttimetta = onnistuu
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä = onnistuu, ollaan treenattu sitä, että ohitan sen
4. Luoksetulo + pysäytys (seisominen) = eipä olla treenattu juurikaan, koska tää en se juttu millä Maisan luoksetulon saa pilattua. Pari kertaa oon testannut ääni+käsi ja sillä kyllä toimii
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä = onnistuu
6. Nouto = noutaa, mutta sivulletulo kapulan kanssa ei tule spontaanisti ja siinä törmäilee kapulan kanssa jalkaan.
7. Kaukokäskyt = treenin alla, osaa vaihdot, matka ja häiriö vielä.
8. Hyppy = osaa hypätä, mutta jää liian lähelle, ei osaa istua käskystä, takaisin hyppy onnistuu irrallisena.

Sitten vielä, myydään tai lahjoitetaan masentunut kelpie ja laiska cirneco kotiin, missä ei tarvii lenkkeillä. Mulla on kuukausi aikaa treenata juoksemista ja loogisesti koirien kanssa hölkällä käydään. No näitä pitää VETÄÄ perässä lenkillä, tulee kiva pikku lisävastus. Jopa kävelylenkillä pitää Maisaa vetää perässä, saatika sitten juostessa. Sitten teillä on joko hiekotushiekkaa tai jäätä/sohjoa ja kumpikaan vaihtoehto ei kelpaa arvon pariskunnalle. Hiekkatiet ovat vielä lumipeitteen/latujen alla. Jos ne pitää vapaana niin kyllähän ne perässä tulee, mutta aika kaukana. Ei oikein sovi tänne taajamalle, että koira tulee kymmeniä metrejä perässä. Ja Maisa kun tosissaan normaalisti vetää ja on ihan intopinkeenä kun näkee juoksukamat ni nyt sitten näin.. MASENTAVAA! Ja oikeesti voin sanoa, että lenkeistä tulee vaan vihaiseksi. Kävelylenkistä metsässä ei niinkään, mutta kaikesta muusta kyllä. Tuntuu kyllä niin typerältä jättää aktiiviset hyväkuntoiset koirat himaan kun lähtee juoksemaan, mutta ei kai tässä ole vaihtoehtoja. Tai tapan lopunkin mahdollisen juoksuinnon Maisaltakin. Milon kohdalla peli taitaa olla menetetty.

Lopuksi rakkaalle Milo-pojalle 7v synttärionnittelut!!! Aika rientää :) Tässä näyte miten pappa rentoutuu takan äärellä mökillä pääsiäisenä.

2013-03-28-094-normal.jpg