Tällä viikolla vedellää viimisiä ennen kesätaukoa, tai ainakin ohjatuissa taukoa. Agi ja toko loppuu ensi viikolla, tosin toko voi ehkä olla huomenna jo viimistä kertaa mun osalta. Agility oli eilen, treenattiin sylkkäriä, twistiä ja muutenkin vähän pidempää pätkää. Esteitä tais enimmillää olla 12. Oli hyppyjä, putki ja puomi vikana. Sylkkärit meni yllättävän huonosti, vaikka ne on mun mielestä sujunu hyvin tähän mennessä. Twistissä ei mitää ongelmaa, eikä muiltakaan osin. Vapaatreeninä oli poispäinkäännöstä ja sekin oli ihan simppeli Maisalle. Omalla ajalla tehtiin sitten hyppytekniikkaa, perussarjaa ja yksittäistä okserina. Yksittäisellä hypyllä tein lisäksi ilman varsinaista hyppytekniikka-ajatusta ja ei siis okserina, takaakiertoa ja suoraa edestä, testasin, että mistä se pääsee yli. 60 asti kokeilin ja menihän se, mutta oli se aika korkeushyppyä jo se 60 paikaltaan. Periaatteessa Maisan pitäis pystyä hyppää 70cm kolmosluokkalaisena, mutta siihen on onneksi aikaa :D Tai jos ei ole ni sitten pitää treenaa ennen ku siellä kisaa. Kertaakaa ei rima pudonnu edes takaakierroissa, toisin kun ratatreeneissä viime aikoina. Käsittelin tosin Maisan sunnuntaina, toivottavasti sillä oli osaa ja arpaa asiaan. Puomille Maisa pysähty hienosti kun käytiin eka yksittäisenä se tekee pari kertaa, harjoittelin hommaa myös niin, että vedin Maisaa hihnasta ja juoksin vieressä samalla vaatien siltä paikalla pysymistä. Kerran lipsahti kymmenestä. Agirotu koputtelee parin viikon päässä, valmiita ei olla, mutta kai me sieltä hengissä selvitää. Esteeksi saattaa kyllä muodostua Maisan juoksu, huomasin eilen että värkki on alkanu turpoo ja karvanlähtöhän alkoi viime viikolla.. Sopivasti kun muutin talonvahdiksi porukoille yli sadan neliön kämppään! Jee siivoamista!

Hakutreenit oli sitten tänää vuorossa. Oltiin uudessa metsässä ja porukassa oli kaksi Maisalle uutta miestä, jotka molemmat oli Maisalle maalimiehinä. Tehtiin neljä suoraa pistoa suoralla palkalla, etukulmat ja siitä sitten eteenpäin. Siirtyvät täysin peitetyt maalimiehet namipalkalla. Keli oli lämpöinen, mutta ihmeen hyvin Maisa jaksoi! Vikalla jouduin uusimaan lähetyksen pari kertaa kun maalimies oli taas ihan ihan toisessa suunnassa mihin lähetin ja Maisa ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut maalimiehestä hajua, oli kuulemma juossu läheltäkin samalla kun mamma ihmetteli, että mitä helvettiä se koira tuolla tekee ku lähetin sen tonne! No kerran ääniapu selvitti kyllä asian :) Lisäksi Maisa sai tehdä lopuksi hengähdettyään haukkua äijille ja kyllä se haukkukin, hyvää sarjaa ja korvat meni lukkoon äijillä.

Tähän sitten huomisesta tokosta.. Ja päivitys, toko oli siis eilen ja aiheena oli nouto. Tehtiin Maisan kanssa pitoharjoituksia muovi-, metalli- ja puukapulalla. Claudia puuttui heti siihen, että missä mä pistin Maisan tekee pito ja nostoharjoituksia, ne pitäisi tehdä sivulla tai edessä, kummassa koiran nyt sit haluaa pitää.  Ja mähän en sitä tiedä, haluisin ottaa sivulle, mut pk puolella se ei ole sallittua. Ja oon harjoitellu nyt sitä sivulle tuomista, mutta toisaalta alun opetin tossa edessä. Sitten Claudia valaisi mua myös säännöillä, kun koira tuo kapulaa sille ei saakaan sanoa sivu tai tänne vaan sen pitää suoraa tietää kumpaan se tulee :( Ja mä oon koko ajan luullu, että saa antaa käskyn! Ei sitten tehty sitä noutamista kauheesti vaan jäin miettii miten mä ton homman toteutan. Muita hommia tehtiin omalla ajalla, seuraamista, hyppyä, luoksetuloa. Kaikki meni vähän puolitehoisesti, seuraaminen oli alkuun hyvä, mutta sitten ponnetonta. Hyppy meni hyvin, mutta kun otin sivulle ja siitä lähtö niin ei se lähteny mihinkää käskyllä. Luoksetulossa Maisa hävisi jonneki haistelemaan kun kutsuin eikä tullu luokse, sit kun kävin sille kurnuttaa ja pistää uudestaan istumaan ja kutsuin ni se ei uskaltanu liikkua aluks mihinkää. Saatiin me onneks joka hommassa pari onnistunutta suoritusta.

Nyt sitten tänää perjantaina kävin vapaatreenaa agia siltä varalta, että Maisan juoksu ei alakaan ja päästään agirotuun. Tehtiin pientä harjoitusta missä oli puomi, A, kepit, maxi-rengas ja hyppyjä. Kontakteille pysähty joka kerta ja pysykin siellä, mutta nyt se ei tullutkaan 2 on 2 off vaan jäi kokonaan kontaktialueelle monesti ja istui/makasi, tarjosi ties mitä!! Ihan ihme juttu! Mutta hirveen kiva kun kesti vaikka oli muista esteitä ennen ja jälkeenkin! Kerran tein sitten niin, että laitoin namit alasmenon eteen ja sillä sain sen hyvin tekee kontaktin. Mietin et pitäiskö nyt sit ottaa se kosketusalusta etutassuille kuitenkin käyttöön..? Kepit meni 12kpl pääosin oikein hienosti, kerran jäi vika keppi väliin ja parit sisäänmenot sössittiin. Hypytin Maisaa 35-55cm, osa oli vinoja. Kaks kertaa tuli rima alas, ei se oikee vissii handlaa radalla noita isompia esteitä vielä.

Nyt ollaa mökillä ja nautitaan treenilevosta, tiistaina sitten taas!