Huominen jää vielä kirjaamatta, mutta muutoin voin laittaa tän viikon osalta jo reenit blogiin. Maanantaina kävin koirien kanssa tokaa kertaa eläessäni frisbeegolfaa, Maisa on ihan guru siinä touhussa kun se ei nouda frisbeitä, mutta paikantaa ja ilmasee ne! Helpottaa paljon kiekon löytämistä. Tosin haittapuolena on älytön kuumeneminen ja mekkala Maisan osalta. Ja hiljaiseksi sitä ei sitten saa ihan noin vaan..

Tiistaina oli agilitytreenit, aiheena takaaleikkaus. Vapaatreeninä oli persjättöä joka ei muuten ole lähes suoralla ihan simppeli juttu nopean koiran kanssa! Oli pakko jättää Maisaa ihan reippaasti ja sillonkin inhotti jättää se selän taakse. Itse treenissä Maisan takaaleikkauksissa ei ollut mitään probleemaa, mutta mun kerkeämisen suhteen suorahkolla radanpätkällä oli vähän ongelmaa! Erityisempänä esteenä oli pituus ja rengas, molemmat meni yhtä stiplua lukuunottamatta hyvin. Treenattiin medi/pikkumaxikorkeuksilla. Omalla ajalla kävin vielä tekee kaikkia kontakteja ja keppejä puolikkaana.

Keskiviikkona eli tänää oli hakutreenit, olin taas ihan kujalla, että mitä mä tuun tekee ja millä tyylillä. No treenikaverit suositteli sit umppareita ja perushakua. Päästiin mettään siis, lumet on sulanu. Otin 5 maalimiestä, siirtyviä oli kaksi. Yhtään suljettua umpparia ei tullu, mutta maalimiehet oli peitettynä kuitenkin kunnolla. Meidän murheenkryynit oli edelleen paikallaan, ensimmäinen etukulma kyseisellä palstalla, ekalla yrityksellä Maisa meni ihan liikaa vasemmalle niin kuin aina ja tokalla maalimiehelle. Välissä kolme hyvää pistoa ja vikalla sitten jouduin lähettämään sen kolme tai neljä kertaa metsään kun ei se millään löytäny. Työskenteli kyllä tosi hyvin vaikka väsytti ja kuumotti jo selvästi. Tyhmänä lähettelin taas ihan väärään suuntaan koko ajan kun maalimies ei ollu siellä missä piti. Ekalla pistolla Maisa meni sinne missä maalimies oli, 2m ohi ja sitten taaksepäin työskennellen mun luokse. Onneksi sitten lopulta löytyi. Vähän Maisa jaksoi jopa leikkiäkin ruokapalkan jälkeen. Otettiin lopuksi vielä haukuttamista ja tinnitystä taas valitteli maalimiehet! Ihme tyyppejä, kauhea valitus kun koiralla on kerranki kuuluva haukku :D Tai ehkä vähän kimakka..! Hyvää sarjaa se vetää, mutta rytmi ei ole tasainen.. Ja häiriötä ei tietty olla treenattu vielä ollenkaan. Mutta joo, olin siis kaikenkaikkiaan tosi tyytyväinen Maisaan ja ihan hämmästyny miten hyvin ekat metsätreenit meni sitten syksyn!


Päivitys 17.5. Oltiin metsässä aamulla Lanbossa, ihanan rauhallista, ketään muuta ei näkynyt lenkillä. Muuten lenkki  meni hienosti, mutta loppupuolella Milo lähti ajomatkalle jonkun perään, mä en nähnyt mitään, mutta koira katosi vaan. Mulla ei ollu kelloa, mutta tuntui, että ainakin 10-15min meni kun se jossain juoksenteli, ajohaukku kuului jo aika alussa todella kaukaa ja sitten ei kuulunut enää ollenkaan. Milo tuli aika läkähtyneenä takaisin, mutta tulipahan kuitenkin. Se on hävinnyt nyt lenkillä lähes joka kerta! Illalla oli sitten Maisan toko, päivän aiheena oli liikkeestä seisominen. Maisalle helppo liike muuten, mutta luoksetulosta pysähtyminen on vaikea treenattava kun se heti vaikuttaa siihen luoksetuloon mikä on muutenkin aika hidas. Claudia sanoi, että Maisalle hyvät suhteet olisi 80% läpijuoksua ja 20% pysäytystä. Tehtiin seisomista liikkeestä mun ympärillä pyörimisestä, molemmilta puolilta mua, peruuttamisesta jne. Itseksemme treenattiin seisomisen lisäksi seuraamista, kapulan pitoa ja sivulle tuloa kapulan kanssa, hyppyä ja ruutua. Ruutua lopuksi tehdessä alkoi Maisa olee jo vähän väsähtynyt eikä jaksanut kiinnostua enää leikkimisestä eikä niin muutenkaan ollut innokas. Lopetettiin sitten siihen. Huomenna koirat meneekin hoitoon, ehkä riittää kun neljänä päivänä on ollut jotain äksöniä :)