Viime sunnuntaina oli ihan mahtitreenit! Maisa oli superhieno ja Milokin ihan kivasti jolkotteli menemään :) Mulla oli ihan ideaakin taas treenissä, tehtiin kahdella putkella, kahdella hypyllä ja keppien puolikkaalla 1-8 esteen harjoitusta, jossa tarkoitus oli saada koiraa haluttuun putken päähän vaikka niitä oli neljä vierekkäin, harjoitella takaaleikkauksia sekä kepille hakua lähes 90 asteen kulmasta molemmista kulmista eli avo- ja suljettu. Mä ihan järkytyin kuinka hyvä Maisa oli! Ensinnäkin se haki kohtuullisesti kepeille eikä juossu niistä ohi, pujotteli hyvällä rytmillä, ohjattavuus oli tosi hyvä! Ainut, että mustasta putkesta se ei tykännyt sitten tippaakaan, tuli sieltä bumerangina monta kertaa. Tyhmäkin olisi tajunnu, että sitä putkea ois pitänyt suoristaa, mutta en minä, käskytin vaan menemään ja palkkasin kun meni läpi. Sitten se päätti, että okei voin mennä tosta päästä, mutta en tosta toisesta.. Heh! Menihän se lopulta molemmista, mutta ihan eri vauhtia kun viereistä sinivalkoista.

Sitten tein molempien kanssa hyppytekniikkaa, ensin perussarjaa suoralla, meni ok. Sitten tein kaarteen neljästä kuuden askeleen välillä ja otin putken ja hypyn mukaan niin, että mentiin ympyrää, jonka yhdessä päädyssä oli taivutusta vaativa sarja. Siis molemmat loisti tässä taas! Vaikka oli hurja vauhti sarjalle niin kumpikaan ei ollut pulassa vaan nätisti vaihto rytmiä, ei kolistellu ja selvisi kaikista esteistä. Hienoa! Ei siis pitäisi Maisallakaan olla mitään hirveetä ongelmaa etäisyyden arvioinnissa. Sitten tehtiin kontakteja tietty, Aata vähemmän ja muutenkin taidettiin tehdä yksittäisenä kaikkia. Puomille otin vauhtia ja treenasin omaa ohijuoksuani, Maisa pysyi, hienoa!

Lopuksi vielä tokotreeniä, Maisan kanssa tehtiin seuraamista, seisomista, maahanmenoa. Seisominen meni tosi hyvin, kunnes yhtäkkiä se ei pysähtynytkään ollenkaan! Siis mitä ihmettä?! Yritin tiukemmalla äänensävyllä, mutta silti ei tapahtunut mitään, vasta kropan kääntäminen auttoi. En ymmärrä mikä sille tuli hetkellisesti, kyllä se pysähtyminen sieltä löyty, mutta sai kyllä hakemalla hakea.. Luotettava kelpie joka kerralla oppii, jeesjees, ei meidän tyttö :)

Vapaa-ajalla ollaan käyty nyt juoksemassa kertaviikkoon ulkona ja pyritty näkemään jotain koirakavereita myös kertaviikkoon. Juostessa Maisa on ihan mahtava, se on nyt löytänyt suojatiet :) Näkee valkosta raitaa maassa ni lähtee hirveä kiihdytys ja täysillä yli! Tää juontaa siitä kun olen opettanut koirille, että käskyllä yli mennään tien yli kun katson, että se on turvallista ja etenkin kun vaihdetaan toiselle puolelle katua, muuten ei katukivetykseltä autotielle ole asiaa.. Nyt sitten olen juostessakin huutanut yli ja Maisa on ymmärtänyt asian niin kuin Konstakin aikanaan, että silloin pitää mennä ja reippaasti!

Voi kun noi lumet nyt lähtis äkkiä, mieli huutaa jo hakutreeneihin ja ulos treenaa muutenkin! Hallivuoro tosin jatkuu toukokuun ekalle viikolle, mutta siitä viis. Siellä käydään sitten vapaatreenaa.