Uulalaa! Se riehuu, repii hihnaa, keppejä, puree Miloa ja niin edespäin! Kuulostaa kamalta, mutta mä oon erionnellinen! Nyt voi alkaa siis taas elämään elämää, treenaa, kisaa, leikkimään ja toivottavasti laihtumaan. Maisa saisi ainakin kilon laihtua. Jotenkin ihan parissa päivässä tuli muutosta.

Maisa oli viime lauantaina Johanna Monosen kanssa Niinulassa Teemun treeneissä. Menivät siellä 2 x 10min agia ja kuulemma oli kivaa :) Harmittelivat vaan Maisan maxiutta. Videomateriaalia tulee perässä. Ongelmia oli kuulemma keppien haussa hankalemmista kulmista, päällejuoksussa, mutta takaakierrot, valssit ja muut perusjutut oli onnistunut. Ja kepitkin meni kun oli apua, mutta ei niitä oikein siis hakenut. Tosi siistiä! Ja ihanaa kun Maisa saa mennä kunnon konkarin kanssa! Jossulla on itsellään parsoneita ja kelpie.

Torstaina treenattiin sitten Milon ja Maisan kanssa hallilla agia ja tokoa. Agissa suunnitelmana taas keppikulmat, hyppytekniikka, päällejuoksut, Milon kanssa keinun paukuttelut. Aloitettiin pienellä radanpätkällä, joka oli valmiiksi hallilla. En nyt ala luettelee mitä siinä oli esteinä, mutta oli päällejuoksuja, takaakiertoja, valssi, kontaktia, pituus, keppit x2. Se sisälsi yhden kohdan, josta en selvinnyt sitten millään! Maisa vaan juoksi esteestä ohi ellen sitten ottanut jotain 10m etumatkaa jättämällä Maisan kontaktille seisomaan. Samoin yksi takaakierto koitui hyvin ongelmalliseksi kun Maisa juoksi taas musta ohi. Takaa ohjaten on kyllä tosi hankala saada sitä takaakiertoihin ja myöskin esteille jos on jotain houkuttelevampaa edessä. Eilen se valitsi hyppyjen sijasta mielummin putken/keinun. Hyppytekniikkana tehtiin putkesta kokoavalle sarjalle, jonka vika väli oli 9 askelta. Tosi hyvin molemmat kokosi ja Milo myös pidensi, mutta Maisa tartti pidennykseen minut targetille. Muutoin se otti laukka-askeleen siihen väliin. Keppien haku meni aika huonosti molemmilta, ei kumpikaan jaksanut oikein keskittyä. Milo taasen ei valssiin reagoinut oikeen mitenkään, vaikka yritin mitä temppuja. Rimat oli 45cm, saattoi johtua myös siitä, veti pitkäksi joka kerta. Keinun paukuttelu sujui Milolla jo tosi hyvin, mutta päähänjuoksussa en saanut sitä millään tulemaan reippaasti vaan se hiipi joka kerta sinne ylös ja oli siellä hyvin hämmentyneen näköinen. Maisa oli muuten taas ihan mahoton sen jaksamisen kaa. Minuutti suunnillee duunia ja heti ku tuli breikki niin se painu kupille. Saakeli. Kerran oikeesti kielsin siltä sen häipymisen ja se oli kyllä aika paha paikka sille. Mä en tykkää kun se lähtee noin oma-aloitteisesti vetää. Saa se pitää taukoa ja juoda, mutta toi voi olla vaarallistakin, että se häipyy ihan noin vaan jonneki.

Tokopuolella tehtiin Maisan kanssa kapulan kanssa duunia. Oltiin pentuetapaamisessa tovi sitten ja siellä sain vinkin treenata kapulan noutoa niin, että kapula on jossain, mulla on sika hyvä lelu, hetsaan Maisaa/leikin sen kanssa ja sitten sanon "tuo" ja se lähtee kapulalle. Heti kun se on ottanut sen niin "jes" ja lelulle äkkiä, pudottaa sai jesillä, mutta yleensä pudotti vasta "kiitos" käskyllä. Noh, tehtiin tätä hallilla ja aika nopeasti homma meni siihen, että Maisa ei olisi halunnut enää leikkiä vaan oli vain kiinnostunut kapultasta. Innostin sen silti leikkimään vielä kunnolla lelulla ja sitten kokeilin namilla. Ihan ok meni namilla leikittämällä myös. Otin muutamat sivulletulot kapulan kanssa ja ne meni aika hyvin! Sitten treenattiin mennään-stop-leikkiä ja muutama virallisempi sivu-stop-setti. Kaukoja etenkin maasta istumaan. Maisa painu maahan joka istumisen jälkeen itsestään tai etenkin kun oli saanut palkan. Nousi kyllä nopeasti uudelleen sitten istumaan käskyllä, mutta omatoimisesti ei kyllä meinannut pysyä istumassa. Sain sen sitten silleen pysymään, että se vaan nytkähti, mutta ei mennyt maahan. Sit tehtiin ihan pientä seuraamista. Eipä muuta.