Lauantaina alkoi koiraviikonloppu Maisan hakutreeneilä taas pitkän tauon jälkeen. Oltiin PNO:n rekkaparkissa, joka oli Maisalle ihan uusi ympäristö, enemmänhän ollaan oltu vaan metsässä ja kerran sellasella hiekkakuoppa-alueen tapaisessa paikassa. Maisa oli intoa täynnä kun pääsi taas hommiin, ensimmäistä ukkoa lähti hakemaan hienosti ja kovaa mentiin, tehtiin tää treeni siis ilman hajuhakua. Toinen menikin sitten ihan penkin alle, Maisa ei irronnut, pyöri hangessa, kävi jossain ihan muualla eikä tajunnut mitään. Otettiin sitten haamu ja sitten Maisa kyllä lähti, mutta oli juossut maalimiehen ohi! Mentiin sitten hihnalla loppuun asti, jotta sain vähän nenän käyttöön. Kolmas ja neljäs menikin sitten hyvin eikä ollut suurempia ongelmia. Maisa jaksoi lopussa vielä leikkiä vaikka kuinka paljon maalimiesten kanssa :) Maisa keräsi taas uusia faneja kun hakuporukassa oli uusia ihmisiä, jotka ei ollut Maisaa vielä nähny.

Sunnuntaiaamuna oli Milon vuoro ja tokoepikset. Meni paljon paremmin kuin viimeksi, mutta mä taas sähläsin urakalla ja siitä tuli sanktiota.

Luoksepäästävyys, Milo istui, mutta etutassut nousi maasta kun tuomari koski leuan alle. 10p.

Paikalla makaaminen 1/2min, meni hienosti maahan ja pysyi siinä. 10p.

Seuraaminen kytkettynä, kontakti taas rakoili, minä astuin melkee koiran päälle enkä osannu mukamas taas oikeaa ja vasenta kun piti aina pohtia pitkään mihin suuntaan kääntyy. Tehtii kaikki täykkärit vasemman kautta ja ne meni hyvin! Tuomari moitti mua ja hieman Milon kontaktia. 7p.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, Meni hyvin, mutta ilmeisesti tuomari ei ollu ihan tyytyväinen seuraamiseen. 9,5p.

Luoksetulo, priima! Nyt en edes ohjannut yhtään kädellä vaan sain pidettyä sen paikallaan. 10p.

Seisominen seuraamisen yhteydessä, pysähtyi hyvin, seuraaminen oli alkuun taas takkuilevaa ja Milo ennakoi istumista kun palasin vierelle. 9,5p.

Estehyppy, käskin laittaa eka kolme lankkua. Lähetin Milon hypylle ja se kävi sitä kokeilemassakin, mutta ei mennyt yli. Otettiin yksi lankku pois ja sitten meni yli, sanoin heti seis, mutta silti Milo kerkesi jo esteen viereen. Ennakoi istumalla sivulle ennen lupaa. 5p.

Kokonaisvaikutus, valitusta tuli siitä, että namit jotenki häiritsi Miloa, koira kuulemma osaa kuitenkin. Minusta tuli sanomista kun sähläsin. Kontaktin olisi toivonut olevan parempi. 8p.

Kokonaispisteet 140/160p, sijoitus 2/7-8?.

Tuomari oli Tiltu Antikainen. Paikalla oli tosi makeita koiria muutama, mutta jostain ihmeen syystä me voitettiin ne, en ymmärrä kyllä miten se oli mahdollista! No en jääny sitten kyselemään, mutta olin ihan ällikällä lyöty kun Milo mainittiin palkintojen jaossa! Pieni epätoivo nyt iski tän tokon suhteen, kun kuitenkin treenattiin kuukausi eikä oikeestaa mitään muutosta tullu tilanteeseen.. Ehkä kuitenkin sitten agi on meidän laji? Tai rally-toko?

Sunnuntain treeneissä aloitettiin Milon kanssa pienellä rataharjoituksella, jossa oli aluksi matalat hypyt. Milo oli ihan intopinkeenä, vauhtia oli liikaa mun jäässä olevaan ohjaukseen nähden! Kepeistä juostiin ohi ensin neljä kertaa ennen kuin onnistu, keinu meni tosin hyvin, varmaa kaikista hypyistä mentii ohi, putkien suille jäätiin välillä räksyttämään mulle ja Aalla alkoi kontakti paukkumaan kun vauhti lisääntyi. Sitten ehkä viidennellä yrittämällä alkoi homma toimimaan, tosin kepit takkuili aina jos Milo oli yhtään kierroksilla. Nostin sitten rimat 35-55 ja muutamaa kieltoa lukuunottamatta Milo meni yli. Hyppääminen oli tosi rentoa ja mukavan näköistä. Sitten otettiin hyppytekniikkaa kolmella, joista keskimmäinen toimi hissinä. Mentii nyt sitten 40-50-60-50-40 ja ensimmäisellä kertaa kun yritin 60 niin kielsi, toisella meni yli ihan ongelmitta! Jee jee :) Rengasta sitten yritettiin vielä tahkota, mutta ei siitä taas tullu mitää heti kun sen vähän nosti niin alkoi kieltäminen kun takajalat osui renkaan reunaan. Mietin, että oiskohan ratkaisu asiaan rengas joka on yläosasta avoin? Sellanen pitäis nyt sit saada, mä en enää keksi muutakaan miten tää ongelma saatais ratkaistua ku kaikkea on kohta kokeiltu.

Maisan kanssa ei tehty mitää järkevää paitsi kontakteja puomi, A ja keinun paukutus. Harjoittelin nyt kontakteilla sitä, että oon sivulla enkä edessä. Maisan oli vaan tosi vaikee keskittyä kun hallissa oli toinen koira samaa aikaa.. Ärsyttävää kun se keskittyminen on niin vaikeaa. Saatika jos toinen koira juoksi niin Maisa sekosi ihan kokonaan..! Hieman seuraamista ja seisomista sitten treenattiin lisäksi.