Emmä tiiä oikee mitä tekis ja sanois.. Hommat niin kuin sinäänsä etenee mut jotenki tuntuu et tarvittais kerta viikkoon kouluttajaa toko-jutuissa. Tällä viikolla ei tehty muuta kuin hengailtu, paitsi tänää oltii treenaa. No treenattiin Milon kanssa tokoa ja agia, ne hommat meni ihan hyvin. Hyppytekniikka oli jotenki puhditonta, mutta saatto johtua mun motivaation puutteestakin. Maisan kanssa tehtiin seuraamista ekaksi. Ollaan nyt aloitettu homma alusta, luovuin tästä imutus-menetelmästä ja siirryin Tommyn suosittelemaan opetustyyliin. Teemme sillee, että kävelen vaan hallilla ja heti kun Maisa ottaa kontaktia niin hyvä/naksu ja nami vas. reiden sivusta, samaa toistetaan vaan. Jos se lähtee muualle niin pysähdyn ja heti kun se tulee kohti niin käännyn pois päin ja jatkan siitä eteenpäin. Tavallaa palkan paikalla ja naksulla opetan sille oikean paikan mikä on kannattava ja samalla tulee kaupan päälle se kontakti, koska se on se mistä palkka tulee. Koira joutuu itse ajattelemaan eikä vain tule houkuttelun perässä. 

Sen jälkee tehtiin sivulle tuloa, kiertämistä, noutoa, makuuta, istumista ja seisomista häiriöllä. Nouto ja kiertäminen meni jotenkin ihan persiilleen, en tiedä mikä mätti. Tai kiertäminen on nyt mättänyt jo pidempään, se on vaan niin hidasta ja vaikeaa. Nouto joka on ollu meidän bravuuri oli yhtäkkiä Maisalle ihan inhotus ja se jätti koko homman tekemättä. Hetken tauon jälkee otin vaa tosi helppoa pitoa ja sit kapula pois. Loppuun leikkiä. Treenien välissäkin leikittiin.

Ens viikolla pitäis sitten saada aikaseks mennä Prismaan treenaa, ei tää kerta viikkoon homma oikein vetele. Kotona ollaa tosin tehty kyllä takajalka-targetointia sekä käsikosketusta. Mun piti kirjoitella tänne siitä Tommy Wirenin seminaarista ja sen jälkeisistä treeneistä, mutta en sitten kerennyt tossa ennen joulua ja nyt jotenkin ajatuskin on katkennut kokonaan, ei tiedä mitä kirjoittaisi. Kuitenkin pääpointit seminaarista oli, että ihminen ja koira ei ole lauma vaan symbioosi, ei ole olemassa johtajuusongelmia vaan pelisääntöjen puutetta. Ainut järkevä tapa kouluttaa koiraa on positiivinen vahviste ja negatiivinen rankaisu. Helppo havainnoillistus http://elainkoulutus.wordpress.com/2010/06/08/kouluttamisen-peruskasitteet-%E2%80%93%C2%A0assosiatiivinen%C2%A0oppiminen/


Samoin sitten uutena asiana oli, että houkuttelu väärin käytettynä hyvin suurella todennäköisyydellä lisää koiran reagointia ärsykkeisiin ympärillä eli mahdollisesti pahentaa esim. ohitustilanteissa reagointia jos remmirähjäystä yritetään korjata houkuttelemalla ja joku kerta sitä namia ei tulekaan just oikealla hetkellä. Kohdetyöskentely on jokaisella koirakolla kaiken a ja o. Ilman kunnon kohdetyöskentelyä ei toimi mikään sillä siinä sovitaan pelisäännöt. Meillä opetellaan nyt siis käsikosketusta kun mä en oikeen innostu noista kosketuskepeistä tms. Enkä halua ruveta raahaamaan kosketusalustaa pitkin kyliä.