No niin, elämä jatkuu ja täytyy tätäkin yrittää nyt kirjoitella kun ei ole tullu sitä tehtyä. Oltiin Maisan kanssa ekaa kertaa koskaan missään kilpailussa: tokon nakkiluokassa viiden muun koirakon kanssa. Ollaan kovasti treenattu tätä varten, tavoitteena ois siis virallisiinkin joskus tähdätä. Nakkiluokassa mun tavoite oli hyvät suoritukset, palkkaaminen liikkeen jälkeen ja kannustaminen kehumalla välillä, jotta saadaan hauskuutta tekemiseen ja hyvä motivaatio vaikka on kisatilanne. Tuomarina toimi ihka oikea tokotuomari Pirkko Bellaoui. Luokkaa oli helpoitettu melkein kaikissa osa-alueissa ja aikaa sai yrittää, joskus myös kahdesti.. Tässä kootut selitykset ja tulokset:

Luoksepäästävyys: 9, ei pysynyt nahoissaan kun tuomari tuli koskemaan.

Paikallamakuu ½ min: 10, reippaat vaihdot ja hyvin pysyi, olin n. 3m päässä koirasta.

Seuraaminen, lyhyt käännöksillä ja tempon vaihdoilla: 10, hyvin meni mun mielestä, vähän oli mun makuun väljä kontakti, mutta tuomari kehui tosi paljon meidän seuraamista.

Liikkeestä maahanmeno: 9,5, tosi hyvin meni, tarvitsi tosin kaksi käskyä ylösnousuun.

Luoksetulo: 9,5, tuli ravilla luokse lyhyen matkan päästä, tein kuulemma jonkun käsiliikkeen mitä en itse huomannut, siitä tippu puoli pistettä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10, priima.

Estehyppy: 8, ei lähtenyt mihinkään käskyllä, joten otettiin seuraamisesta, silleen sujui hyvin vaikkei tullutkaan perusasentoon enää hypyn jälkeen, tuomari oli armollinen :)

Kokonaisvaikutus: 10. Kehui paljon meidän suorituksia, jotain pientä palautetta antoi mitä en muista ja kannusti virallisiin suuntaamaan.

Tulos 152,5/160 ja sijoitus 1/6! Lisäkommentti oli että oli liian helppo luokka meille :) Itse en kuitenkaan ollut samaa mieltä, koska Maisa ei esim. osaa hyppyä vielä ollenkaan eikä jaksa seurata pitkään. Mutta tyytyväinen saa olla siihen, että varsinaisia apuja ei tarvinnut, nameja ei tarvinnut kesken liikkeiden eikä tarvinnut kädessä pitää niitä. Maisa ei yhtään paineistunut kisatilanteesta enkä itsekään ollut kovin jännittynyt.

Sitten muita uutisia. Oltiin Maisan kanssa pari viikkoa sitten paimennusleirillä Vehmersalmella Sinikan tilalla Kuttukuussa. Paikalla oli 15 kelpietä omistajineen. Suurin osa oli aika aloittelijoita, poikkeuksena yksi Working kelpie, joka oli ihan pro ja paljon harjoitellut. Maisalle tämä oli siis toinen kerta lampailla. Ensikosketus oli että jaa näitä ajetaan täällä pyöröaitauksessa takaa ja lujaa, tästä Maisalle pieni palaute ja hetken päästä sama setti uudestaan. Sen jälkeen se oli sitä mieltä, että eihän sitten tee mitään jos hän ei saa tehdä niin kuin haluaa! Pieniä lyhyitä sessioita tehtiin muistaakseni kolme lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Itse sain opetella sauvan käyttöä ja ohjaamista, hyvin sujui multa ja Maisankin sain loppua kohden mukaan hommaan. Lampaat kyllä kiinnosti, mutta jotenki se oli Maisalle vaan hankalaa tehdä mulle töitä eikä itselleen. No eipä siltä ole koskaan vaadittukaan oikeen mitään vaan aina kaikesta saa palkkaa.. Oli kyllä hienoa kun sunnuntain vikassa treenissä sai kulkea lampaiden edessä miten vaan isommassa aitauksessa, pysty ohjailemaan Maisaa ja se pysyi lampaiden takana kellotaulun mukaisesti lähes koko harjoituksen ilman mitää hihnoja tms!!

Sinikka kehui kaikkia koiria hyviksi ja sanoi, että niistä varmasti saisi jokaisesta työkoiran koulutuksella. Mitään urheilupaimennuskoiraa Maisasta ei saisi, mutta sellasta en missään nimessä haluisikaan, mua kiinnostaa tällä hetkellä paljon enemmän nimenomaa se työkäyttöön perustuva työskentely, pitkäkestoinen ja rauhallinen ilman jatkuvaa käskyttelyä ja maahanmenoa. Harmi kun tälläistä paimennusta ei vaan päästä toteuttamaan muualla oikein kuin Vehmersalmella ja se on aivan liian kaukana meistä.. No ensi kesänä uudestaan!!